Четвер, 24 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та народні прикмети 24 жовтня — чому цього дня не можна...

Свята та народні прикмети 24 жовтня — чому цього дня не можна розбивати посуд

Этот материал также доступен на русском языке
24 жовтня в Україні відзначають День Організації Об'єднаних Націй, Тиждень роззброєння та День маркетолога. Християни вшановують пам'ять священномученика Арети та тих, хто з ним. Іменини відзначають Олексій, Опанас, Іван, Іраклій, Лаврентій, Микола, Петро, ​​Ян.

24 жовтня – яке свято відзначають в Україні

24 жовтня відзначають День Організації Об’єднаних Націй. Саме цього дня в 1945 році організація офіційно з’явилася на світ з моменту ратифікації статуту ООН. Ця дата дає можливість забезпечити ширшу увагу до доповіді “Наш загальний порядок денний” та підтвердити цілі та принципи статуту ООН, якими ми керуємося протягом останніх 79 років, а саме – підтримання та зміцнення миру та безпеки, розвиток співробітництва між державами світу.

Також 24 жовтня розпочинається Тиждень роззброєння. Вона була заснована ООН у 1995 році для привернення уваги до необхідності роззброєння та контролю над озброєнням, що сприяють забезпеченню міжнародної та гуманітарної безпеки у XXI столітті і тому мають бути невід’ємною частиною надійної та ефективної системи колективної безпеки.

Також 24 жовтня святкують День маркетолога. Це неофіційне свято фахівців, які створюють стратегію просування продуктів та послуг, щоб збільшити продаж та загальний дохід компанії.

24 жовтня – яке церковне свято 2024

24 жовтня 2024 року християни вшановують пам’ять священномученика Арети та тих, хто з ним.

Святий Арета народився у 427 році і був правителем древнього християнського міста Наджран на півдні Аравії. Це місто завоював король Зу Нувас, який був іудеєм і переслідував християн, спалюючи церкви і змушуючи людей звертатися до іншої віри.

Він наказав кинути священиків, дияконів, черниць і мирян у яму і спалити живцем. Святому Ареті на той час було 95 років, разом із ним було обезголовлено ще сто християн. А всього внаслідок гонінь було вбито понад 4 тисячі.

24 жовтня – що не можна сьогодні робити

24 жовтня, згідно з народними повір’ями, не рекомендується: с

  • варитися, лихоословити;
  • ходити по калюжах;
  • приймати подарунки від незнайомих людей — це може бути небезпечним;
  • розбивати посуд — до хвороб та проблем.

24 жовтня — що заведено робити в цей день

Цього дня прийнято готувати зимовий одяг до шкарпетки — провітрити, випрати, полагодити.

Також вважається, що цього дня добре робити угоди купівлі-продажу — вони будуть успішними.

Згідно з місячним посівним календарем, 24 жовтня 2024 року — цей день підходить для посіву овочів, що швидко ростуть, таких як салати, прянощі, різна зелень. Для решти посадок дні невдалі. Можна зібрати пізній урожай, провести санітарне обрізання дерев та кущів, внести добрива на ділянці. Невдалі дати посадки квітів.

24 жовтня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якою буде погода найближчим часом:

  • туман — до потепління;
  • дерева все ще стоять у листі — до суворої та довгої зими;
  • місяць у серпанку — до негоди;
  • небо вночі прояснилося — до морозу.

24 жовтня – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини у цей день за новим церковним календарем відзначають Олексій, Опанас, Іван, Іраклій, Лаврентій, Микола, Петро, ​​Ян.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні