Джем із винограду на зиму
Джем виходить в міру солодким, дуже ароматним, смачним та досить густим. Такий виноградний джем чудово підійде до сніданку просто з хлібом і чаєм або до млинців, оладок, морозива, солодких запіканок.
Інгредієнти
Виноград – 1 кілограм, цукор – 340 грамів.
Приготування
- Промити виноград і зняти ягоди з гілок, видалити зіпсовані.
- Перекласти виноград у каструлю з товстим дном.
- Розчавити ягоди руками або товкачем, щоб вони пустили сік. Воду додавати не потрібно.
- Довести до кипіння на середньому вогні, потім варити на маленькому вогні 15 хвилин під кришкою, поки ягоди не стануть м’якими.
- Пропустити проварені ягоди через сито, щоб відокремити шкірку і кісточки.
- Отриманий сік перелити назад у каструлю. Додати цукор у сік, перемішати і довести до кипіння.
- Варити на середньому вогні 20-30 хвилин, постійно помішуючи. Що довше варите, то густішим буде джем.
- Готовий гарячий джем розлити по стерильних банках, щільно закрити кришками і перевернути догори дном до повного охолодження.
Вас також можуть зацікавити новини: