П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно: джем з винограду радуватиме вас усю довгу зиму

Готуємо смачно: джем з винограду радуватиме вас усю довгу зиму

Этот материал также доступен на русском языке
У похмурі холодні зимові дні неодмінно захочеться гарячого чаю з чимось солоденьким. І для цього чудово підійде джем із винограду.

Джем із винограду на зиму

Джем виходить в міру солодким, дуже ароматним, смачним та досить густим. Такий виноградний джем чудово підійде до сніданку просто з хлібом і чаєм або до млинців, оладок, морозива, солодких запіканок.

Інгредієнти

Виноград – 1 кілограм, цукор – 340 грамів.

Приготування

  • Промити виноград і зняти ягоди з гілок, видалити зіпсовані.
  • Перекласти виноград у каструлю з товстим дном.
  • Розчавити ягоди руками або товкачем, щоб вони пустили сік. Воду додавати не потрібно.
  • Довести до кипіння на середньому вогні, потім варити на маленькому вогні 15 хвилин під кришкою, поки ягоди не стануть м’якими.
  • Пропустити проварені ягоди через сито, щоб відокремити шкірку і кісточки.
  • Отриманий сік перелити назад у каструлю. Додати цукор у сік, перемішати і довести до кипіння.
  • Варити на середньому вогні 20-30 хвилин, постійно помішуючи. Що довше варите, то густішим буде джем.
  • Готовий гарячий джем розлити по стерильних банках, щільно закрити кришками і перевернути догори дном до повного охолодження.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні