П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
ГоловнаКомуналкаУкраїнці почали отримувати додаткові платіжки за газ: кому та за що доведеться...

Українці почали отримувати додаткові платіжки за газ: кому та за що доведеться платити

Этот материал также доступен на русском языке
Жителі багатоквартирних будинків у різних областях України почали отримувати додаткові рахунки за газ. Третій рахунок за газ включає оплату за технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж.

Раніше ми писали, що власникам газових плит встановили жорстку заборону.

Жителі багатоквартирних будинків у різних областях України почали отримувати додаткові рахунки за газ. Про причини та розмір доплат розповіла Леся Андрейко, представниця Хмельницької філії “Газмережі”, в інтерв’ю “Суспільному”.

З вересня 2024 року українці отримують третій рахунок за газ, який включає оплату за технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж. Це обслуговування проводять періодично, залежно від віку мережі.

“Для будинків, де газові мережі використовуються понад 25 років, техобслуговування здійснюється кожні три роки. Якщо мережам менше 25 років, перевірки проводять раз на п’ять років”, – пояснюють у “Газмережах”.

Розмір додаткової плати залежить від кількох чинників: довжини газових труб у будинку, кількості з’єднань, кранів та мешканців. За попередніми підрахунками, середня сума складає від 200 гривень.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні