Четвер, 17 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниЕксперти назвали три найкорисніші каші, які здатні відновити печінку

Експерти назвали три найкорисніші каші, які здатні відновити печінку

Этот материал также доступен на русском языке
Неправильне харчування, що призводить до порушення обміну речовин, зловживання алкоголем, вплив токсичних речовин і навіть вірусні інфекції – ці чинники є найпоширенішими причинами хвороб печінки. Як результат вона перестає виконувати свої функції, від цього страждає травлення, кровотворення, обмін речовин в організмі.

Поки захворювання не дали про себе знати, допоможіть своїй печінці відновитися і залишатися здоровою. Усього три каші у вашому раціоні здатні це зробити.

Раніше ми розповідали, чим корисна і кому гречана каша.

Гарбузова каша

Сезон страв з гарбуза у розпалі. Цей продукт містить низку мінералів, антиоксидантів та вітамінів. Гарбузова каша очищає печінку та сприяє відновленню її функцій. Така страва також запобігає ожирінню печінки, що стає актуальним у зрілому та похилому віці. Гарбузову кашу цінують також за її здатність прискорювати метаболізм та за допомогу у схудненні.

Вівсяна каша

Якщо у вас є звичка снідати вівсянкою – це чудова традиція. Адже ця каша також багата на антиоксиданти, клітковину і мінерали. При регулярному вживанні печінка отримує ресурси для очищення та відновлення. Знайома з дитинства каша має 59 видів простих вуглеводів, що позитивно впливають на роботу мозку, що зміцнюють кісткову тканину, а також нігтів та волосся. Цю кашу бажано їсти жінкам після 50 років, адже це допоможе розгладити зморшки, що є, і вберегтися від появи нових. Вівсянка – продукт для охочих схуднути, адже вона досить повільно засвоюється, і дає тривале відчуття ситості.

Гречана каша

Не дарма лікарі називають гречку цілющою та найкориснішою з усіх каш. Вона містить цинк, калій, магній, залізо та велику кількість антиоксидантів. Тому її так «любить» печінка. Крім того, вона не викликає алергію та легко перетравлюється.

Що ще потрібно включати до раціону для здоров’я печінки

Людям, які дбають про здоров’я печінки, слід регулярно включати до свого раціону овочі. Особливо корисні буряки, морква, капуста, помідори та огірки. Важливо також їсти авокадо, яблука, виноград, сливи, цитрусові, а також шпинат та петрушку. Серед білкових продуктів добре впливає на печінку риба нежирних сортів.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні