Новини

У Тернопільській області — масштабна пожежа через атаку окупантів — військове зведення 16 жовтня

Обстріли України 16 жовтня 2024 року

У ніч на 16 жовтня російські окупанти завдали удару по Донеччині зенітною керованою ракетою С-300/400 із ТОТ Донеччини, керованою авіаційною ракетою Х-59 по Чернігівщині із повітряного простору Курської обл., а також 136 ударними БпЛА (райони пусків: Курськ, Орел, Приморсько-Ахтарськ – РФ).

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

До відбиття нападу залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Станом на 07:00 в результаті протиповітряного бою збито 51 ворожий БпЛА в Сумській, Черкаській, Кіровоградській, Тернопільській, Херсонській, Харківській, Житомирській, Донецькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Київській, Полтавській, Чернігівській та Чернівецькій областях.

Внаслідок активної протидії РЕБ 60 російських безпілотників локаційно втрачено у різних регіонах України, інформація уточнюється. Понад 20 БпЛА знаходяться в повітряному просторі України. Крім того, два ворожі безпілотники повернулись назад у напрямку РФ.

Як повідомили у Тернопільській ОВА, вночі російські окупанти завдали удару по промисловому об’єкту в Тернопільській області, внаслідок чого спалахнула масштабна пожежа. До ліквідації наслідків удару було залучено 45 рятувальників на 12 одиницях спеціальної техніки та 12 поліцейських на 4 одиницях спецтехніки. “Завдяки злагодженим та професійним діям співробітників ДСНС, Нацполіції, пожежу вдалося швидко локалізувати та ліквідувати. Загиблих та травмованих немає.

Як повідомили в Генштабі ЗСУ, протягом минулої доби на фронті зафіксовано 171 бойове зіткнення. Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах п’ять ракетних ударів із застосуванням 13 ракет, а також 65 авіаударів, зокрема скинув 130 КАБ. Крім цього, здійснив більш ніж 4500 обстрілів, з них 169 — із реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Товстодубове, Сваркове, Юнаківка, Шалигіне, Олександрія, Миропілля, Яструбщина Сумської області; Ківшарівка, Малі Проходи Харківської області; Греківка та Твердохлібове Луганської області; Торецьк, Суха Балка, Богоявленка, Велика Новосілка Донецької області; Темирівка, Мала Токмачка, Білогір’я та Оріхів Запорізької області.

За минулу добу авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 20 районів зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, крім того, уражено наземну станцію БпЛА, артилерійську систему та польовий склад боєприпасів загарбників.

Оперативне зведення Генштабу на 16 жовтня 2024 року за напрямами

На Харківському напрямку ворог 11 разів штурмував у районах населених пунктів Вовчанськ та Стариця.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 28 атак окупантів. Сили оборони відбивали штурмові дії противника неподалік Кучерівки, Новоосинового, Грушівки, Піщаного, Глушківки, Лозової, Кругляківки, Петропавлівки, Колісниківки та Вишневого.

На Лиманському напрямку ворог атакував 16 разів. Намагався вклинитися в нашу оборону поблизу Греківки, Макіївки, Невського, Зарічного та Торського.

На Краматорському напрямку окупанти атакували три рази у районах Калинівки, Ступочок та Предтечиного.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив дев’ять атак неподалік Торецька, Дачного та Щербинівки.

На Покровському напрямку наші захисники зупинили 26 штурмових і наступальних дій агресора у бік Новотроїцького, Миролюбівки, Променя, Красного Яру та Крутого Яру. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу населеного пункту Селидове.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 40 атак. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед в районах населених пунктів Новодмитрівка та Георгіївка. Окрім того, ворог атакував у бік Кремінної Балки, Цукуриного, Новоселидівки, Костянтинівки, Антонівки та Катеринівки.

На Времівському напрямку противник здійснив два штурми наших позицій в районах Роздольного та Богоявленки. Активно задіював для ударів на напрямку штурмову і бомбардувальну авіацію.

На Оріхівському напрямку окупанти атакували у бік Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку російські загарбники п’ять разів намагалися витіснити з позицій наші підрозділи. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник з території рф активно застосовує артилерію та авіацію по районах українських населених пунктів.

Триває операція у Курській області. Авіація ворога продовжує завдавати ударів керованими авіаційними бомбами по своїй території. На даний час відомо про 16 авіаційних ударів із застосуванням 23 КАБ, до того ж, противник здійснив 191 артилерійський обстріл.

Наші воїни завдають окупаційним військам відчутних втрат в живій силі, техніці та активно підривають наступальний потенціал ворога у тилу.

Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1450 осіб. Також українські воїни знешкодили 9 танків, 30 бойових броньованих машин, 29 артилерійських систем, 31 БпЛА оперативно-тактичного рівня та 78 автомобілів окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

У жодному разі не підгодовуйте озимий часник цим добривом, інакше спалите коріння

До вибору підживлення для озимого часнику потрібно поставитися дуже ретельно, інакше втратите весь урожай.

16/10/2024 15:15
  • Новини

Таких у магазині точно не купиш: готуємо дуже смачні домашні цукерки “Шоколадна помадка”

Усього з чотирьох інгредієнтів можна приготувати чудові цукерки, які зметуть за хвилину.

16/10/2024 14:46
  • Новини

Переселенцям в Україні надають додаткові виплати: як отримати гроші

Внутрішньо переміщені особи можуть оформити грошову допомогу.

16/10/2024 14:15
  • Новини

Карітас оголосив про реєстрацію на нову грошову допомогу: потрібно заповнити онлайн-заявку

Міжнародний фонд видає нову грошову допомогу. Як зареєструватися.

16/10/2024 12:54
  • Новини

З 1 листопада в Україні зміняться правила дорожнього руху: про що потрібно знати водіям

У Патрульній поліції попередили про важливі зміни, які незабаром набудуть чинності по всій Україні.

16/10/2024 12:42
  • Новини

Тарифи на електроенергію хочуть підняти: названо суми підвищення

Скільки коштуватиме електроенергія найближчим часом.

16/10/2024 12:25