Середа, 16 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк очистити душову лійку від нальоту: знадобиться лише один засіб, який має...

Як очистити душову лійку від нальоту: знадобиться лише один засіб, який має кожен

Этот материал также доступен на русском языке
Через тривале використання або через надто жорстку воду лійка душу часто забруднюється настільки, що перестає коректно функціонувати. Маленькі отвори настільки забиваються вапняним нальотом і брудом, що не можуть пропускати воду. Приймати душ стає некомфортно, а також на цю справу витрачається значно більше часу.

Чим очистити душову лійку

Для того, щоб почистити душову лійку, можна придбати спеціальні засоби, що містять хімічні компоненти для декальцинації, тобто розчинення вапняного нальоту. Однак ці дорогі покупки можна і не робити, якщо скористатися простим білим оцтом, який є в кожному будинку.

Раніше ми розповідали, чим відмити унітаз до блиску.

За словами експертки з очищення Керрі Хейл, оцет є натуральним миючим засобом номер один, що робить його простим і доступним способом видалення накипу з душової лійки.

Як відмити душову лійку від нальоту

Спочатку слід від’єднати лійку від шланга і помістити її в будь-яку ємність: це може бути, наприклад, миска або відро. Залийте її оцтом таким чином, щоб він покрив ділянку з розпилювачем повністю. Залиште на 30 хвилин. Потім почистіть отвори щіткою. Додатково можна прочисти кожен із них дерев’яною зубочисткою. Прополощіть і поверніть на місце. Увімкніть гарячу воду на повну потужність через лійку – це допоможе максимально очистити її зсередини і вивести залишки бруду.

Якщо душова лійка закріплена на стіні, то «оцтову ванну» їй можна організувати, наливши цей засіб у міцний поліетиленовий пакет. Потім його потрібно зав’язати на лійці таким чином, щоб максимально занурити в оцет розпилювач. Далі проведіть таку ж процедуру, як і з лійкою, яка знімається.

Як часто потрібно мити душову насадку

Частота чищення залежить від якості води. Якщо ви помічаєте накип у чайнику, то ваша вода досить жорстка. У такому випадку чистку лійки робіть не рідше одного разу на 2 місяці. За потреби це можна робити частіше. Таким чином ви не тільки зробите процес прийому душу комфортнішим, але й продовжите термін служби сантехніки.

Зараз читають:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні