Вівторок, 15 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДомашній плавлений сирок: корисно, нешкідливо та дуже смачно

Домашній плавлений сирок: корисно, нешкідливо та дуже смачно

Этот материал также доступен на русском языке
Дієтологи зі скпепсисом відносяться до плавлених промислових сирів через їхній склад. Але якщо ви приготуєте плавлений сирок будинку, то буде лише користь. І насолоду.

Чи корисний плавлений сир?

За словами експертів, плавлені сири, як правило, є сирним продуктом, до складу якого входять рослинні жири, різні добавки. У цьому продукті також можуть бути трансжири, що прискорюють процес старіння організму.

Дієтологи радять відмовитися від цього продукту і замінити його натуральними сирами. Але не варто відмовлятися від улюбленого та смачного ламомства, якщо ви можете приготувати його вдома самі. У цьому вам допоможе рецепт нашої читачки.

Як приготувати домашній плавлений сирок

Інгредієнти

«Сир кисломолочний (10%) — 500 грамів, молоко (3,2%) — 0,5 склянки, вершкове масло — 30 грамів, сода харчова — 0,5 чайної ложки, сіль — 1,5 чайної ложки.

Приготування

  • У кисломолочний сир додати молоко та соду. Збити блендером або перетерти через сито.
  • Перекласти у каструлю з товстим дном і добре перемішати.
  • Нагріти на повільному вогні, постійно помішуючи лопаткою. Коли суміш почне поступово плавитися, додати сіль і м’яке вершкове масло.
  • Довести до повного розчинення, помішуючи, і проварити 5-10 хвилин. Вийде рідка однорідна маса.
  • Гарячою розлити у невеликі скляні судочки до самого верху, накрити харчовою плівкою, щоб не утворилася кірка, і дати сиру охолонути при кімнатній температурі.
  • Потім відправити в холодильник на п’ять годин, краще – на всю ніч.

За бажанням, у сир наприкінці можна додавати часник, кмин, кріп або в’ялені помідори.

Раїса Петрівна, Черкаська обл.»

Читайте також: 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні