Вівторок, 15 Жовтня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩоб покращити імунітет восени, обов'язково додайте до чаю цей секретний компонент

Щоб покращити імунітет восени, обов’язково додайте до чаю цей секретний компонент

Этот материал также доступен на русском языке
Теплий чай після основного прийому їжі або просто, що зігрітися і насолодитися моментом – що краще рятує від осінньої нудьги? Виявляється, якщо до цього традиційного напою додати один простий складник, то це зробить його ще й чудовим помічником імунітету. У прохолодну осінню пору це особливо актуально.

Чим корисний чай

Чай має багато корисних властивостей. Він має протизапальну дію та сприяє травленню. Також напій містить антиоксиданти. Ці речовини дуже важливі для організму, адже поглинають вільні радикали, тим самим бережуть від розвитку цілого ряду захворювань.

Читайте також: Що буде з організмом, якщо пити чай перед сном – ви повинні це знати

Поряд з цим, експерти переконані, якщо додати до чаю лимонний сік, напій стане ще більш корисним і буде активніше захищатися організм.

Яка роль лимонного соку в чаї

Останні дослідження свідчать, що додавання лимонного соку до охолодженого чаю значно підвищує його антиоксидантні властивості. Водночас робить напій ще смачнішим.

Адже аскорбінова кислота, відома також як вітамін С, є однією із двох кислот, що містять лимонний сік. Саме вона робить катехіни (антиокдитанди) у складі чаю більш стійкими та придатними для засвоєння. За словами лікаря Патриції Баннан, лимон діє як природний консервант для антиоксидантів чаю.

Як додавати лимонний сік у чай

Для максимальної користі додавайте в чай ​​свіжий лимонний сік, він містить більше вітаміну С. Це може бути скибочка лимона. Зверніть увагу, що температура напою не повинна перевищувати 71°C, щоб зберегти всі корисні речовини.

Читайте також: Комбуча або чайний гриб – у чому різниця між цими напоями (відео)

Експерти також радять не пити чай із молоком, адже поєднання цих продуктів призводить до руйнування антиоксидантної здатності чорного та зеленого чаю.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні