Якщо ви хочете, щоб торт вийшов ще бюджетнішим, то крем можна приготувати зі сметани та цукру.
Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Ванька кучерявий”.
Інгредієнти:
- 300 мл кефіру;
- 1 склянка цукру;
- 2 яйця;
- 35 мл олії;
- 2 ст. ложки какао;
- 1 ч. ложка соди без гірки;
- 2 склянки борошна;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- Щіпка солі;
- 200 г вершкового масла;
- 1 банка згущеного молока.
Приготування:
- Яйця потрібно з’єднати з цукром і щіпкою солі, збити міксером або віночком. Влити олію і продовжити збивати міксером, але не довго.
- В окремому посуді до кефіру додати соду і перемішати. Коли з’являться бульбашки, суміш кефіру з’єднати з яєчною.
- Додати частинами просіяне борошно та какао, добре розмішати та вилити тісто у форму для запікання, попередньо змащену олією.
- Випікати в розігрітій до 180 градусах духовці протягом 30-45 хвилин.
- Поки пиріг буде остигати, можна приготувати крем. Для цього змішати розм’якшене вершкове масло зі згущеним молоком, ванільним цукром і збити міксером до пишності.
- Пиріг розрізати на два або три коржі та щедро змастити кремом. Готовий торт можна обсипати крихтою із залишків тіста.
- Нехай постоїть при кімнатній температурі 30-40 хвилин і можна приступати до чаювання.
Читайте також: