П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяМаринований буряк: незамінна заготівля - стане в нагоді для приготування борщу або...

Маринований буряк: незамінна заготівля – стане в нагоді для приготування борщу або салату

Этот материал также доступен на русском языке
Восени, коли зібрано врожай моркви, буряків, ріпи та частину його закладено на довге зберігання, можна зробити деякі консервовані заготівлі з коренеплодів.

Маринований буряк

Буряк маринований – рецепт нескладний. Рецепт з маринованим буряком дуже смачний і яскравий. Такий буряк швидкого приготування подається як холодна закуска.

А можна приготувати з неї холодник або холодний борщ. Тим більше, що холодний борщ із маринованим буряком із банки можна готувати і влітку, і взимку.

Інгредієнти

«Буряк — 1 кілограм, вода — 1 літр, сіль — 1 столова ложка, цукор — 1 столова ложка, лавровий лист — 2 штуки, гвоздика — 2-3 бутони, чорний перець горошком — 8 штук, оцет (9%) — 70 мілілітрів.

Приготування

  • Відварити буряк до готовності, остудити, очистити й нарізати соломкою.
  • Змішати воду, сіль, цукор, лавровий лист, гвоздику і перець горошком, довести до кипіння і проварити 5 хвилин.
  • Відправити в маринад буряк, довести до кипіння, влити оцет і варити ще дві хвилини.
  • Розкласти по стерилізованих банках разом із маринадом.
  • Закатати, перевернути й укутати до повного охолодження.

Маринований буряк можна їсти як закуску, додавати в інші салати або в борщ як заправку.

Іван Васильович, Вінницька обл.»

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні