Субота, 12 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниБільше користі чи шкоди: коли курячі яйця корисні, а коли – небезпечні

Більше користі чи шкоди: коли курячі яйця корисні, а коли – небезпечні

Этот материал также доступен на русском языке
Яйця дуже поширений продукт харчування. Найчастіше ми споживаємо курячі. Вони є досить бюджетним продуктом, але багатим на різноманітні речовини. Які яйця найкорисніші?

Найкориснішими дієтологи називають варені яйця. Вони й найбезпечніші для вживання. Втім, крім користі, яйця можуть завдати і певної шкоди.

Раніше ми розповідали, які яйця смачніші – з коричневою або білою шкаралупою.

Чим корисні яйця

В одному яйці міститься 12 основних вітамінів та ще 96% мінералів. Тому цей продукт корисний вагітним жінкам, адже забезпечує надходження важливих речовин для розвитку плоду. У чоловіків яйця покращують якість сперматозоїдів.

Бажаючим схуднути варто їсти варені яйця. Одне яйце містить близько 100 калорій, але добре насичує та вгамовує почуття голоду надовго.

Людський організм засвоює білок яйця на 93,7%, тим самим одержує всі основні амінокислоти. Лецитин, що міститься у жовтку, дуже корисний для печінки, мозку, а ще покращує пам’ять, піднімає настрій та допомагає боротися зі втомою.

Завдяки вмісту вітаміну Е яйця корисні для серця. А завдяки холіну профілактують рак грудей.

Яку шкоду можуть нести яйця

Погано помиті, недостатньо термічно оброблені яйця можуть нести ризик зараження сальмонелою, що призводить до інфекційного захворювання. Для уникнення цього мийте яйця перед приготуванням, варіть в круту або добре просмажуйте.

Яйця містять холестерин. Тому їх варто їсти не частіше 3-х разів на тиждень. Дослідження свідчать, що вживання надто великої кількості яєць, понад 7 штук на тиждень, може збільшують ризик передчасної смерті у чоловіків на 23%.

Обережно слід вживати цей продукт людям, що страждають на діабет. Адже велика кількість яєць може спричини інфаркт та інсульт.

Трапляються випадки алергії на яйця, але до неї більше схильні діти.

Зараз читають:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні