Раніше ми давали рецепт повітряного гарбузово-шоколадного рулета з ніжним сирним кремом.
Фарширований гарбуз: покроковий рецепт
Інгредієнти:
- 2 мускатних гарбузи (розрізані навпіл, очищені від насіння),
- 2,5 ст. л. оливкової олії,
- 1,5 склянки кукурудзи,
- 1 склянка кіноа,
- 2 склянки води або овочевого бульйону,
- 200 г або 1 банка консервованого нуту,
- 1 пучок зеленої цибулі,
- 2 болгарські перці,
- 1 пучок петрушки,
- 100 г фундука,
- 80 мл оливкової олії,
- 50 мл яблучного оцту,
- 1 ст. л. діжонської гірчиці,
- 50 г твердого сиру,
- чорний мелений перець і сіль за смаком.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200°C. Підготуйте два дека для запікання. Натріть внутрішню частину гарбуза 2 столовими ложками оливкової олії, покладіть половинки зрізом донизу на деко й запікайте до м’якості, приблизно 20-25 хвилин.
- На другому деку розкладіть кукурудзу, збризніть її половиною столової ложки олії й запікайте до золотисто-коричневого кольору, 8-10 хвилин.
- У невеликій каструлі доведіть кіноа з водою або бульйоном до кипіння й варіть на середньому вогні, поки кіноа не вбере всю рідину і стане м’яким, приблизно 12-15 хвилин.
- Перекладіть готову кіноа до великої миски, додайте смажену кукурудзу, нут, подрібнену зелену цибулю, болгарський перець, петрушку й фундук.
- У невеликій ємності змішайте оливкову олію з яблучним оцтом і гірчицею. Додайте сіль і перець за смаком. Полийте цією заправкою начинку й ретельно перемішайте.
- Викладіть начинку в половинки гарбуза. За бажанням, можна трохи вибрати м’якоть гарбуза, щоб звільнити більше місця для начинки, або викладати її зверху.
- Посипте гарбуз тертим сиром (по 2 столові ложки на кожну половинку), потім поверніть у духовку ще на 10-12 хвилин, щоб сир розплавився, а страва прогрілася.
Подавайте гарбуз теплим, щоб максимально насолодитися його ніжним смаком та ароматом.
Вас також можуть зацікавити новини: