П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПерлина осіннього столу: як приготувати гарбуз, фарширований сиром, овочами та спеціями

Перлина осіннього столу: як приготувати гарбуз, фарширований сиром, овочами та спеціями

Этот материал также доступен на русском языке
Фарширований гарбуз може стати справжньою окрасою вашого столу. Ця страва не лише смачна, але й виглядає дуже ефектно, підкреслюючи осінню атмосферу.

Раніше ми давали рецепт повітряного гарбузово-шоколадного рулета з ніжним сирним кремом.

Фарширований гарбуз: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • 2 мускатних гарбузи (розрізані навпіл, очищені від насіння),
  • 2,5 ст. л. оливкової олії,
  • 1,5 склянки кукурудзи,
  • 1 склянка кіноа,
  • 2 склянки води або овочевого бульйону,
  • 200 г або 1 банка консервованого нуту,
  • 1 пучок зеленої цибулі,
  • 2 болгарські перці,
  • 1 пучок петрушки,
  • 100 г фундука,
  • 80 мл оливкової олії,
  • 50 мл яблучного оцту,
  • 1 ст. л. діжонської гірчиці,
  • 50 г твердого сиру,
  • чорний мелений перець і сіль за смаком.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200°C. Підготуйте два дека для запікання. Натріть внутрішню частину гарбуза 2 столовими ложками оливкової олії, покладіть половинки зрізом донизу на деко й запікайте до м’якості, приблизно 20-25 хвилин.
  2. На другому деку розкладіть кукурудзу, збризніть її половиною столової ложки олії й запікайте до золотисто-коричневого кольору, 8-10 хвилин.
  3. У невеликій каструлі доведіть кіноа з водою або бульйоном до кипіння й варіть на середньому вогні, поки кіноа не вбере всю рідину і стане м’яким, приблизно 12-15 хвилин.
  4. Перекладіть готову кіноа до великої миски, додайте смажену кукурудзу, нут, подрібнену зелену цибулю, болгарський перець, петрушку й фундук.
  5. У невеликій ємності змішайте оливкову олію з яблучним оцтом і гірчицею. Додайте сіль і перець за смаком. Полийте цією заправкою начинку й ретельно перемішайте.
  6. Викладіть начинку в половинки гарбуза. За бажанням, можна трохи вибрати м’якоть гарбуза, щоб звільнити більше місця для начинки, або викладати її зверху.
  7. Посипте гарбуз тертим сиром (по 2 столові ложки на кожну половинку), потім поверніть у духовку ще на 10-12 хвилин, щоб сир розплавився, а страва прогрілася.

Подавайте гарбуз теплим, щоб максимально насолодитися його ніжним смаком та ароматом.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні