Понеділок, 7 Жовтня, 2024
ГоловнаДозвілляНа Одеській кіностудії пройшов пенсійний кінофестиваль

На Одеській кіностудії пройшов пенсійний кінофестиваль

Этот материал также доступен на русском языке
На Одеській кіностудії у Арт-центрі ім. Віри Холодної урочисте свято: Міжнародний пенсійний кінофестиваль «Оксамитовий сезон». Так, пенсійний. І багатогранний. Бо свої роботи представили люди поважного віку із одинадцяти міст України. І це – під час війни!

У шістдесят років життя лише починається!

Кінофестиваль «Оксамитовий сезон» народився минулого року з ініціативи ГО «Асоціація пенсіонерів та ветеранів «Золота середина».

Цього року, як розповідає нам голова ГО «Асоціація пенсіонерів та ветеранів «Золота середина» Валентина Туз, відбувається урочисте підбиття підсумків Міжнародного пенсійного кінофестивалю «Оксамитовий сезон».

О, яка насичена програма! Валентина Туз розповідає, як важко журі було визначити найкращі кінороботи з одинадцяти представлених.

Але перед цим і концерт, і святкове спілкування, і головне! ― під звуки фанфар були названі фільми-призери. Все як на справжньому кінофестивалі: третє, друге та перше місце. І грошові призи, і гарячі оплески, і відчуття справжнього свята! А ще, як не раз звучало на фестивалі, девіз: у шістдесят років життя лише починається! Це і довели представлені фільми!

Звучить гімн України. Потім ― хвилина мовчання на згадку про наших загиблих захисників, низький уклін тим, завдяки кому ми можемо проводити фестивалі, навіть такі незвичайні, як цей.

― Арт-терапія творить дива. Особливо це важливо людям поважного віку. Вони розкривають свої таланти, творчість стає для них сенсом життя, – каже Валентина Андріївна Туз.

Ті, хто взяв участь у фестивалі та виходив на сцену, наголошували, що «Оксамитовий сезон» — кінофестиваль, що об’єднує покоління. Аналогів йому немає у всьому кіносвіті.

Хто переможці?

І ось називаються переможці кінофестивалю. Це три фільми, які посіли перше, друге та третє місце. Всі вони отримали спеціальні дипломи та грошові винагороди.

Третє місце посіла кіноробота “Хроніка нашого селища” (м. Кропивницький).

Друге місце – фільм «Дівчинка і клоун» (м. Одеса).

Перше місце здобула кіноробота «Спадок пращурів». Це, як прозвучало під час нагородження, переосмислення твору Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом» (ГО «Золота середина», м. Одеса).

Усі три фільми-призери були показані під час проведення фестивалю «Оксамитовий сезон».

Під час нашого спілкування Валентина Андріївна із радістю зізнається, що ГО «Асоціація пенсіонерів та ветеранів «Золота середина» виграла особливий грант:

― Це грант ООН під назвою «Жінки за майбутнє». Ми за ці гроші купили обладнання. Тепер ми матимемо власну пенсійну кіностудію під назвою «Поважна резиденція». Зніматимемо і фільми, і кліпи. Зможемо показати таланти наших одеських пенсіонерів, а ще продемонструвати, в якому чудовому місті ми живемо…

Марія Котова

Фото автора

Читайте також:

Деякі пенсіонери зобов’язані в жовтні
звернутися до Пенсійного фонду, інакше виплат не буде

Жовтень 2024: які пенсії та мінімальні зарплати очікують українців (відео)

В Одесі розпочинається одинадцятий фестиваль «Планета довгожителів»: запрошують усіх

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні