Раніше ми давали рецепт дуже смачного французького осіннього супу.
Сьогодні пропонуємо приготувати курку в журавлинному соусі.
Інгредієнти:
- 1 курка,
- 2 зубки часнику,
- паприка,
- зерна гірчиці,
- розмарин,
- петрушка,
- кріп,
- базилік,
- рослинна олія,
- сіль;
для соусу:
- 200 г журавлини,
- 100 г цукру,
- 1 ст. л. крохмалю.
Приготування:
- Курку необхідно промити і обсушити.
- У ступці розтерти трави з маслом, часником і гірчицею. Курку натерти сумішшю і сіллю – зсередини і зовні. Залишити маринуватися на дві години.
- Потім курку слід запекти в духовці при температурі 200 °С, впродовж 1-1,5 годин.
- Для приготування соусу журавлину треба залити склянкою води і закип’ятити. Ягоди відкинути на друшляк, зберігши відвар, перетерти через сито. Однорідну суміш повернути в гарячий відвар, знову закип’ятити, всипати цукор, сіль і заздалегідь розведений крохмаль.
- Уже майже готовий соус треба згустити на маленькому вогні кілька хвилин, остудити і перелити в соусник.
Готову курку можна прикрасити зеленню і подати з соусом.
Вас також можуть зацікавити новини: