Понеділок, 7 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниЧи можна тримати шоколад у холодильнику - ви будете здивовані, почувши відповідь

Чи можна тримати шоколад у холодильнику – ви будете здивовані, почувши відповідь

Этот материал также доступен на русском языке
Кожен продукт має особливості зберігання. Зазвичай, це вказується на упаковці. Тому якщо ви звикли все, що придбали для приготування їжі, класти в холодильник, з шоколадом цього робити не варто.

Чому не можна класти шоколад у холодильник

Ідеальною температурою для зберігання шоколаду експерти називають 15-18 градусів. При цьому вологість має бути низькою. Зауважимо, що температура у холодильнику нижче 5 градусів, а вологість досить висока. Тож він ніяк не годиться для зберігання шоколаду.

Читайте також: Чим фарбують шоколад і кому не можна їсти жоден з видів цих ласощів

Еxpress із посиланням на експерта зі зберігання продуктів Джошуа Х’юстона розповідає, чому зберігання шоколаду в холодильнику може виявитися шкідливим.

По-перше, шоколад – досить пористий продукт. Він легко вбирає різноманітні аромати, що ширяться навколо. Тож після тривалого лежання на полиці холодильника, вам доведеться смакувати кубиком шоколаду з ароматом ковбаси, наприклад.

По-друге, плитка шоколаду втратить свій природній колір і покриється білим нальотом. Вигляд такого десерту не дуже сподобається його споживачам.

Де зберігати шоколад

Вибирайте досить сухе місце, захищене від прямого сонячного проміння. Слідкуйте за товарним сусідством. Поруч не повинно бути продуктів чи речовин із насиченими ароматами. Щодо температурного режиму, то в домашніх умовах цілком нормально зберігати шоколад або цукерки з нього при кімнатній температурі. Однак не вибирайте шафки, які знаходяться поруч із опалювальними приладами, духовкою чи плитою.

Читайте також: Чи можна шоколад, на якому з’явився білий наліт – ось що повинен знати кожен

Розпаковану плитку шоколаду краще обгорнути папером чи фольгою, щоб мінімізувати доступ повітря.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні