Звичайно, є рецепти дерунів, де нічого крім картоплі, яєць та спецій додавати не потрібно, але не у всіх виходить приготувати деруни за цим рецептом. А ось з додаванням крохмалю деруни виходять просто неймовірно ніжними та смачними.
Раніше ми розповідали, як приготувати деруни з гарбузом.
Інгредієнти:
• 6 картоплин;
• 1 куряче яйце;
• 2 цибулини;
• 2 ст. ложки крохмалю;
• перець чорний, сіль – за смаком;
• олія для смаження.
Приготування:
1. Краще віддати перевагу картоплі, яка містить високу кількість крохмалю.
2. Помийте картоплю, очистіть її від шкірки і натріть по черзі з цибулею на дрібній тертці. В суміш додайте крохмаль, перець, сіль та яйце. Ретельно розмішайте масу.
3. Розігрійте сковороду з олією та обсмажте драники з двох сторін до золотистого кольору.
4. Щоб драники не були надто масляними, їх можна викладати на паперовий рушник.
Приємного апетиту!
Читайте також: