П’ятниця, 4 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниНе доводьте пральну машину до ремонту: експерти назвали 6 речей, які не...

Не доводьте пральну машину до ремонту: експерти назвали 6 речей, які не можна прати в машині

Этот материал также доступен на русском языке
Іноді навіть досвідчені господині з незнання можуть покласти в барабан речі, які аж ніяк не підходять до цього. У кращому випадку – річ зіпсується, у гіршому – пральна машина вимагатиме серйозного ремонту. Так що прочитайте уважно та запам'ятайте перелік речей, які ніколи не варто прати у машині.

Купальники

На перший погляд може здатися, що купальники мало чим відрізняються від звичайного одягу. Але насправді таким речам не підходить інтенсивне прання та віджимання пральної машини. Недарма коштують купальники завжди дорого. Це пов’язано з особливістю тканини. Щоб вона тримала форму, а її щільне плетіння ниток робило виріб досить тонким і таким, що не просвічується, не періть купальні костюми в пральній машині.

Читайте також: Завдання не з простих – як випрати велику ковдру і не залишитися без пральної машини

Найкращий спосіб їх очистити – замочити у теплій воді з невеликою кількістю прального засобу на 20 хвилин. Після цього добре виполощіть, але віджимайте не дуже сильно.

Бюстгалтери

З цими предметами жіночого гардеробу можуть виникнути дві проблеми у пральній машині. Перша – зіпсується сам виріб, який зазвичай має досить складну конструкцію, а також металеві, пластикові або силіконові деталі. Друга – металеві кісточки та застібки можуть пошкодити інші речі, які перуться поряд, або пральну машину загалом.

Але якщо ви все ж таки маєте намір прати бюстгальтер в машині, покладіть його в спеціальний чохол.

Кашемірові та вовняні речі

Вироби з кашемірових та вовняних тканин дуже теплі та приємні на дотик. Тому вони часто є складовою гардеробу в холодну пору року. Щоб зберегти улюблений светр, пальто і навіть шкарпетки, не варто їх класти в барабан пральної машини. Волокна швидко деформуються і річ можна вважати зіпсованою.

Читайте також: Як прибрати запах поту з верхнього одягу без прання – ось що роблять розумні господині

Вибирайте у таких випадках прання руками. Замочіть речі у теплій воді з пральним засобом на годину, злегка промасажуйте та виполощіть. Іноді такий одяг сушити краще у горизонтальному положенні.

Габаритні предмети

Великі ковдри, подушки, м’які іграшки можуть серйозно пошкодити пральну машину. Адже намокаючи, вони стають надто важкими і псують обладнання. Перегрів двигуна, розтягнення або розрив ременя барабана – лише деякі з проблем, які можуть спричинити надто габаритні речі.

При необхідності їх можна випрати руками у великій ванні, перед тим добре вибивши пил. В іншому випадку скористайтеся послугами професійної хімчистки.

Одяг з прикрасами

Святкові сукні, новорічні костюми, одяг вишитий бісером варто прати руками і дуже обережно. У барабані пральної машини є великий ризик, що прикраси з паєток, бісеру, камінців, стрічок тощо обірвуться. Це, по-перше, зіпсує річ, по-друге, може нашкодити пральній машині. Адже дрібні деталі здатні потрапити за межі барабану і призвести до потреби в серйозному ремонті.

Шкіра

Шкіряні кросівки, сумки, куртки і навіть рукавички можна назавжди зіпсувати, поклавши їх у барабан пральної машини. Це стосується як виробів із натуральної шкіри, так і з екошкіри, яку в народі називають «замінником» або «дермантином».

Читайте також: Чому сідає одяг, що ми робимо не так – проблема не тільки в температурі та режимі прання

Достатнім буде чищення вологою ганчіркою. При необхідності можна додати невелику кількість прального засобу. Відразу витерти начисто та насухо.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні