П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайнезвичайніший, але дуже смачний та соковитий пиріг з гарбузом – навіть тісто...

Найнезвичайніший, але дуже смачний та соковитий пиріг з гарбузом – навіть тісто замішувати не потрібно

Этот материал также доступен на русском языке
Зараз сезон гарбуза, з нього можна приготувати кашу, плацинди, а також незабутній насипний пиріг. До речі, ваші гості навіть не здогадаються, що це гарбуз і все завдяки одному додатковому інгредієнту.

Цей інгредієнт – лимон. Звичайно, якщо ви не любите лимон, то можете його не додавати, але саме він дає пирогу насичений аромат.

Раніше ми розповідали, як приготувати гарбузові кекси.

Інгредієнти:

  • 800 г гарбуза;
  • 1 лимон;
  • 1 склянка +100 г цукру;
  • 1 склянка борошна;
  • 1 склянка манки;
  • 180 г вершкового масла.

Приготування:

  1. В окремому посуді змішайте цукор, борошно та манку, добре розмішайте.
  2. Гарбуз помийте і почистіть від шкірки та насіння, натріть на середній тертці.
  3. Лимон помийте, натріть цедру і видавіть сік, змішайте з натертим гарбузом і 100 г цукру.
  4. Духовку розігрійте до 180 градусів.
  5. Форму для запікання змастіть олією. Суху суміш візуально розділіть на три частини, а гарбуз – на дві.
  6. Першим шаром викладіть суху суміш, потім шар гарбуза, знову суху суміш і шар гарбуза, шар сухого тіста.
  7. Вершкове масло натріть на тертку і рівномірно розподіліть по верхньому сухому шару тіста.
  8. Випікайте гарбузовий пиріг 30–40 хвилин, поки не з’явиться золотиста скоринка.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні