Цей інгредієнт – лимон. Звичайно, якщо ви не любите лимон, то можете його не додавати, але саме він дає пирогу насичений аромат.
Раніше ми розповідали, як приготувати гарбузові кекси.
Інгредієнти:
- 800 г гарбуза;
- 1 лимон;
- 1 склянка +100 г цукру;
- 1 склянка борошна;
- 1 склянка манки;
- 180 г вершкового масла.
Приготування:
- В окремому посуді змішайте цукор, борошно та манку, добре розмішайте.
- Гарбуз помийте і почистіть від шкірки та насіння, натріть на середній тертці.
- Лимон помийте, натріть цедру і видавіть сік, змішайте з натертим гарбузом і 100 г цукру.
- Духовку розігрійте до 180 градусів.
- Форму для запікання змастіть олією. Суху суміш візуально розділіть на три частини, а гарбуз – на дві.
- Першим шаром викладіть суху суміш, потім шар гарбуза, знову суху суміш і шар гарбуза, шар сухого тіста.
- Вершкове масло натріть на тертку і рівномірно розподіліть по верхньому сухому шару тіста.
- Випікайте гарбузовий пиріг 30–40 хвилин, поки не з’явиться золотиста скоринка.
Читайте також: