Кавовий кекс – ідеальний варіант випічки до домашніх посиденьок, яка чудово підійде і до кави, і до чаю. Скористайтеся цим простим рецептом – і отримайте десерт, гідний найкращих кондитерських.
Раніше ми розповідали, як приготувати торт Прага за 10 хвилин.
Інгредієнти:
- кефір — 100 мл
- розчинна кава — 3 ч. л.
- яйця — 2 шт.
- цукор — 180 г
- сіль — 2 г
- ванільний цукор — 2 г
- вершкове масло — 100 г
- борошно — 160 г
- розпушувач — 1,5 ч. л.
- цукрова пудра — 50 г
Приготування:
- У велику миску налийте кефір, всипте розчинну каву й перемішайте, поки вона не розчиниться. Залиште на 10 хвилин.
- До яєць додайте цукор, сіль, ванільний цукор і збийте міксером до пишних піків. Додайте розм’якшене вершкове масло і збийте до однорідності.
- До яєчної суміші додайте кавову та перемішайте.
- Додайте просіяне борошно, розпушувач і вимішайте однорідне тісто.
- Вилийте тісто у форму для кексу та відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
- За бажанням посипте готовий кекс цукровою пудрою або полийте розтопленим шоколадом.
Вас також можуть зацікавити новини: