Новини

З чого насправді виготовляють мармелад і який вважається найкориснішим

Виготовлення мармеладу

Фруктовий сік спочатку уварюють до густої тягучої консистенції. Якщо ягоди або фрукти містять багато пектину, наприклад, яблука, абрикоси, айва, чорна смородина, то мармелад утворюється без додаткових компонентів. В інших випадках додають желатин, пектин або агар-агар.

Раніше ми розповідали, які солодощі можна і потрібно їсти пенсіонерам.

Однак для здешевлення процесу виробництва сьогодні для виготовлення мармеладу до соку чи пюре додають цукор, патоку, а також барвники. Якщо використані мінімальні дози цукру та натуральні барвники, то отримуємо корисні ласощі. Якщо є багато підсолоджувачів, а замість барвників та ароматизаторів додані дешеві хімічні замінники, то такий продукт не буде позитивно впливати на організм людини.

Користь мармеладу

Мармелад містить багато пектину – природного вуглеводу. Його називають «санітаром організму». Адже ця речовина позитивно впливає на кишечник, виводить холестерин, покращує обмін речовин. Тому мармелад є популярним десертом для тих, хто контролює вагу або намагається схуднути.

Агар-агар – це полісахарид природного походження. Його отримують з водоростей, тому він містить йод. Агар-агар позитивно впливає на щитовидну залозу, печінку і перистальтику шлунка.

Желатин – речовина, похідна від колагену. Тому він корисний для суглобів, що зміцнює хрящову тканину.

Шкода мармеладу

Важливо зважати на склад мармеладу. Якщо там містяться штучні барвники, ароматизатори та хімічні добавки, слід знати, що ці речовини можуть спричинити алергічні реакції та інші проблеми. Велика кількість цукру загрожує цукровим діабетом, патологіями серця, судин, ожирінням та хворобами підшлункової залози.

Читайте також: Найсмачніший домашній мармелад: щоб його приготувати, потрібно знати три секрети

При вживанні великої кількості мармеладу на агар-агарі можна перебільшити допустимі дози йоду, які можуть бути згубними для щитоподібної залози.

Новое на сайте

  • Статті

Як зробити теплицю своїми руками

Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…

21/11/2024 23:55
  • Новини

Не проходьте повз: ця річкова риба просто на вагу золота – справжнє джерело вітамінів

Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…

21/11/2024 23:25
  • Новини

Чи можна обприскувати орхідеї – кожен другий не знає точної відповіді

Орхідеї - улюблені рослини багатьох, але не всі квітникарі знають, чи можна обприскувати орхідеї, чи…

21/11/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 22 листопада

22 листопада на території України очікується сніг, вітер, місцями дощі. На сході та півдні без…

21/11/2024 22:15
  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 22 листопада 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

21/11/2024 21:33
  • Новини

Страви Різдвяного посту: галушки по-мисливськи – обсмажена цибуля і трохи часнику роблять їх неповторними

В останній місяць осені розпочинається Різдвяний піст. За новоюліанським календарем він триває з 15 листопада…

21/11/2024 20:38