П’ятниця, 27 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні готують нові правила спадкування: багато українців залишаться без батьківських квартир

В Україні готують нові правила спадкування: багато українців залишаться без батьківських квартир

Этот материал также доступен на русском языке
Мізерні пенсії та підвищення цін на продукти, послуги та медикаменти змушують пенсіонерів передусім віддавати свої кровні гроші на їжу та ліки. У результаті багато з них накопичуються борги за комунальні послуги.

Раніше ми писали, як зміняться тарифи на газ, світло та воду.

Українці накопичують борги за житлово-комунальні послуги. За інформацією OpenDataBot, за останні два роки цей показник підскочив на 37%. Нині понад 700 тисяч осіб значиться в Єдиному реєстрі боржників. Найбільше неплатників зосереджено у Дніпропетровській та Харківській областях. А частіше звертаються до суду через борги за опалення та воду.
36,9% усіх боргів становить несплата за опалення — 258,8 тис. На другому із значним відривом перебувають борги за водопостачання — 18,6% або 130,2 тис. А замикають трійку борги за світло — 67,9 тис. чи 9 7%.

Наявність боргу може призвести до серйозних наслідків, адже у багатьох громадян борг за «комуналку» вже перевищує десятки тисяч гривень.

Вже найближчим часом громадяни з боргами за ЖКП зіткнуться з проблемами під час продажу квартир або передачі їх у спадок.

Про це повідомив в ефірі телеканалу «Київ24» народний депутат України перший заступник голови комітету з питань енергетики та ЖКГ Олексій Кучеренко.
Кучеренко зазначив, що, незважаючи на чинний мораторій на підвищення тарифів, багато киян перестали платити за воду.
На думку депутата, держава має взяти на себе вирішення цього питання та посилити законодавство. Зокрема, борги за комунальні послуги можуть стати обтяженням нерухомості. У такому разі квартиру не можна буде ні продати, ні передати у спадок. Кучеренко наголосив, що це справедливий спосіб урегулювання проблеми.

Вас також можу зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні