Раніше ми давали рецепт хлібу на буряковому квасі.
Розглянемо хліб з точки зору спортсмена. Це джерело складних вуглеводів, які повільно розщеплюються, забезпечуючи організм енергією. Оскільки процес розщеплення відбувається повільно, ці вуглеводи слід споживати зранку, щоб наситити організм енергією до обіду та дати йому поштовх для продуктивного дня. Отже, важливо запам’ятати як аксіому: складні вуглеводи – зранку, обов’язково! Це означає, що хліб та інші борошняні вироби потрібно їсти, але в першій половині дня і в помірних кількостях.
Інгредієнти:
- борошно першого сорту – 2 склянки,
- житнє борошно – 1 склянка,
- пшеничні висівки – 2 ст. л.,
- мед – 1 ч. л.,
- сухі дріжджі – 1 ч. л.,
- вода – 1,5 склянки,
- насіння льону – 1,5 ст. л.,
- рослинна олія – 3 мл,
- сіль – 1,5 ч. л.
Приготування:
- У теплій воді розвести мед і дріжджі, залишити на 5-7 хвилин, щоб вони розчинилися. Додати висівки, насіння льону та сіль, перемішати.
- Змішати і просіяти борошно, поступово всипаючи його, замісити тісто спочатку дерев’яною ложкою, а потім руками.
- Викласти тісто в миску, накрити поліетиленовою плівкою з декількома маленькими отворами для виходу повітря. Поставити тісто на ніч у холодильник.В
- ранці, підсипавши борошна, викласти тісто у форму й випікати в розігрітій до 170-180°C духовці 40-60 хвилин (час залежить від вашої духовки). Перевіряйте готовність зубочисткою.
Не рекомендується їсти хліб гарячим, але через 3-4 дні він буде ще смачнішим.
Насолоджуйтесь смачним і корисним хлібом! Будьте здорові!
Вас також можуть зацікавити новини:
- До 15 000 грн на поховання та недоотримана пенсія: хто має право на допомогу (відео)
- 3600 гривень на місяць: як отримати грошову допомогу та не стати жертвою шахрайства (відео)