Новини

Окупанти залишили жителів Полтавщини без світла — воєнне зведення 24 вересня

Обстріли України 24 вересня 2024 року

Як повідомили в Повітряних силах ЗСУ, у ніч на 24 вересня радіотехнічними військами Повітряних сил ЗСУ виявлено та здійснено супровід 85 засобів повітряного нападу противника:

  • одну балістичну ракету «Іскандер-М» із Ростовської обл. (РФ);
  • дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 із повітряного простору Брянської обл. (РФ);
  • одну ракету (тип встановлюється) із Курської обл. (РФ);
  • 81 ударний БплА типу «Shahed» із районів Курськ та Приморсько- Ахтарськ (РФ).

Основний напрямок удару – північ та центр України.

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою збито 66 ворожих ударних БпЛА у Київській, Житомирській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Полтавській, Сумській та Миколаївській областях. Ще 13 ворожих безпілотників, внаслідок активної протидії Сил оборони, локаційно втрачені у кількох регіонах України.

Як повідомив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін, вночі ворог атакував Полтавщину БпЛА. У Миргородському районі могли чути звуки вибухів. Працювала протиповітряна оборона. Уламки ворожого БпЛА пошкодили кілька приватних будинків. На щастя, постраждалих немає. Уламками також пошкоджено енергетичну інфраструктуру на Полтавщині, в результаті чого без світла залишилися 20 населених пунктів. Задіяні усі відповідні служби для ліквідації наслідків. Ситуація на контролі.

Як повідомили в Генштабі ЗСУ, протягом минулої доби відбулось 143 бойових зіткнень. Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах три ракетних удари із застосуванням трьох ракет, а також 72 авіаційних ударів, зокрема скинув 113 КАБів. Крім цього, здійснив 5097 обстрілів, з них 162 — із реактивних систем залпового вогню, та задіяв для уражень 1464 дронів-камікадзе.

Ворог завдавав авіаційних ударів, зокрема, у районах населених пунктів Бунякіне, Річки, Волфине, Гірки, Свобода, Бруски, Нова Слобода, Будівельне, Бондарівка, Білопілля, Ворожба, Річки, Біловоди Сумської області; місто Харків та Петропавлівка Харківської області; Іванівське, Кліщіївка, Щербинівка, Дружба, Віролюбівка, Костянтинівка, Олександропіль, Селидове, Богоявленка, Донецької області.

За минулу добу ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 12 районів зосередження особового складу і ОВТ противника, два засоби ППО, п’ять артилерійських систем, один пункт управління БпЛА та дві радіолокаційні станції російських окупантів.

Оперативне зведення Генштабу на 24 вересня 2024 року за напрямами

На Харківському напрямку за минулу добу в районах населених пунктів Липці та Тихе відбулось два бойових зіткнення.

Сім боєзіткнень відбулось на Куп’янському напрямку. Сили оборони відбивали атаки ворога в районах Глушківки, Кучерівки, Колісниківки та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку наші війська відбивали 19 атак противника в районах Чернещини, Дружелюбівки, Невського, Макіївки, Діброви, Торського та Дронівки.

На Сіверському напрямку Силами оборони зупинено одну атаку неподалік Федорівки. Українські воїни відбили п’ять спроб загарбників просунутись поблизу Калинівки, Кліщіївки, Білої Гори та Предтечиного на Краматорському напрямку. Ситуація контрольована.

За підтримки штурмової авіації ворог 15 разів намагався просунутися вперед на Торецькому напрямку. Противник штурмував позиції наших оборонців в районах населених пунктів Дачного, Торецька та Неліпівки.

На Покровському напрямку відбулося 30 атак противника. Ворог намагався просуватись в напрямку Воздвиженки, Маринівки, Миролюбівки, Новоторецького, Миколаївки, Новогродівки, Журавки, Красного Яру та Зеленого Поля.

Сили оборони продовжують стримувати ворога на Курахівському напрямку в районах населених пунктів Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки, Катеринівки та Українська, де окупанти 21 раз намагалися прорвати українські оборонні рубежі.

Неподалік Павлівки та Вугледару Донецької області на Времівському напрямку противник здійснив вісім спроб захопити наші позиції.

За минулу добу на Оріхівському напрямку противник проводив одну атаку поблизу населеного пункту Новоандріївка Запорізької області.

На Придніпровському напрямку ворог провів чотири невдалі штурми, отримавши відсіч відступив.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Сили оборони України продовжують ведення операції на Курському напрямку, де за добу ворог застосував 11 авіаційних ударів, використавши при цьому 15 керованих авіабомб. Крім того, здійснив шість обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1400 осіб. Також українські воїни знешкодили 16 танків, 40 бойових броньованих машин, 61 артилерійську систему, одну РСЗВ, три засоби ППО, 65 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 73 автомобілі та десять одиниць спеціальної техніки окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини:

Метки: війна Генштаб зведення обстріли

Новое на сайте

  • Новини

З 1 жовтня доведеться платити більше: популярний поштовий оператор переглянув ціни на послуги

Вартість пересилання документів та посилок зросте. Скільки доведеться викласти на послуги поштового оператора.

24/09/2024 13:19
  • Новини

Відомий благодійний фонд видає нову грошову допомогу українцям

Стартує видача нової грошової допомоги для українців. Хто може отримати виплати та як це зробити.

24/09/2024 12:26
  • Новини

Українцям, у чиїх оселях встановлені газові колонки та котли, зробили важливе попередження

На частину українців чекають чергові перевірки від газовиків. Кому варто приготуватися.

24/09/2024 11:38
  • Статті

Важливе про КАСКО: вартість поліса й ризики

Страховий поліс КАСКО забезпечує відшкодування збитків, якщо з вашим авто щось трапиться. Залежно від програми…

24/09/2024 11:15
  • Новини

Оголошено видання безкоштовних продуктових наборів: жодних реєстрацій, лише “жива” черга

Українці можуть отримати продуктову допомогу в гуманітарному хабі. Оголошено старт видачі продуктових наборів.

24/09/2024 10:47
  • Новини

В Україні анонсували суттєве підвищення пенсій: названо терміни масштабних змін

Деяким українцям значно піднімуть пенсії. У Мінсоцполітики розповіли, кому чекати на підвищення виплат.

24/09/2024 08:54