Італійське печиво
Інгредієнти
Борошно — 250 грамів, цукор — 60 грамів, вершкове масло — 60 грамів, яблука — 2 штуки, лимон — 1 штука, абрикосовий джем — 25 грамів, кориця — 1 чайна ложка, яйце — 1 штука, дрібка солі — приблизно 1 грам, розпушувач — 4 грами.
Приготування
- Яблука очистити і нарізати невеликими шматочками.
- Додати 1 столову ложку цукру, 10 грамів вершкового масла, корицю і сік половинки лимона.
- Викласти на сковороду і тушкувати на середньому вогні до карамелізації.
- За 5 хвилин до готовності додати абрикосового джему.
- Дати начинці охолонути.
- У мисці змішати яйце, 50 грамів цукру, розпушувач і сік другої половинки лимона.
- Додати розтоплене вершкове масло і просіяне борошно, замісити гладке тісто.
- Розкачати тісто у прямокутник. На одну половину викласти охолоджену начинку, накрити другою половиною тіста і защипати краї.
- Нарізати на смужки, викласти їх на деко і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
Вас також можуть зацікавити новини: