Вівторок, 24 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниОбсмажена кава або зелена – яка корисніша та смачніша: що радять обирати...

Обсмажена кава або зелена – яка корисніша та смачніша: що радять обирати експерти

Этот материал также доступен на русском языке
Кава – улюблений напій багатьох українців, а деякі й зовсім не уявляють свого ранку без підбадьорливого напою. Яка ж кава корисніша – зелена чи обсмажена? Відповідь на це запитання знайдете у публікації.

Сьогодні, 23 вересня, відзначають День зеленої кави. Ініціювали це свято італійці. Воно покликане привернути увагу до екологічних питань загалом і проблеми відновлення лісів у Танзанії, однієї з країн походження кави, зокрема.

Усього існує близько 60 видів кавових дерев та понад двісті сортів кави. Найпопулярніші серед них три.

 

Арабіка

Близько 75 відсотків усієї кави – це арабіка. Вона завоювала стійку популярність завдяки благородному смаку, вишуканому аромату та ексклюзивній кислинці.

Робуста

Кава цього сорту найміцніша і містить найбільше кофеїну. Її вкрай рідко п’ють у чистому вигляді, але у поєднанні з арабікою вона дає чудовий ефект.

Читайте також: Таку каву пити не можна: змінюється не тільки смак, вона стає шкідливою — поради експерта

Ліберіка

Кава має досить сильний аромат, тому її часто додають до сумішей. Хоча смак не надто насичений.

Чи є зелена кава окремим сортом

Зелена кава – це кавові зерна блідо-зеленого кольору, які не були обсмажені. Вони багаті на хлорогенові кислоти, які захищають клітини людського організму від окислювального стресу, мають протизапальні властивості і знижують артеріальний тиск. Деякі дослідження припускають, що хлорогенові кислоти можуть також мати антиоксидантні властивості і сприяти схудненню. Хоча наукових доказів цього немає.

Читайте також: Кава без кофеїну: з чого насправді її виготовляють і чи безпечно пити такий напій

Зелені кавові зерна можна заварювати як звичайну каву. Отримаємо дещо трав’яний ненасичений смак та легкий аромат. Адже саме процес обсмажування розвиває аромати, які ми асоціюємо із кавою. До того ж така термообробка кави очищає її від бактерій та бруду. Тому обсмажену каву пити безпечніше, тому що всі бактерії або бруд були видалені високими температурами під час обсмажування. Хоча користь зеленої кави безперечна.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні