Понеділок, 23 Вересня, 2024
ГоловнаДачаСаме час сіяти озиму цибулю: топ-7 найсмачніших сортів

Саме час сіяти озиму цибулю: топ-7 найсмачніших сортів

Этот материал также доступен на русском языке
У вересні варто посіяти озиму цибулю. Розповідаємо, які сорти вибрати для гарного врожаю та смаку.

Як отримати хороший урожай озимої цибулі? Потрібно вибрати правильні сорти для посіву! Розповідаємо, яким сортам краще віддати перевагу, щоб вони пережили зиму, і яка цибуля буде найприємнішою на смак.

Раніше ми розповідали, навіщо перед зимою розсипати насіння кропу по грядках.

Найкращі сорти озимої цибулі

Штуттгартер Різен

Це дуже популярний німецький сорт цибулі, що порадує високою врожайністю. Крім того, цибулини цього сорту відрізняються великим розміром і приємним, інтенсивним ароматом, а також містять підвищену концентрацію вітаміну С. Також сорт невимогливий у догляді та стійкий до хвороб.

Августа

Цей сорт цибулі родом з Голландії. Він дає ранній та дуже багатий урожай. Також перевагами цього сорту є морозостійкість і те, що цибуля не йде у стрілку.

Булат

Цей сорт цибулі характеризується невеликими акуратними цибулинами. Крім того, він може зберігатися до року без холодильника. Також він стійкий до хвороб та приємний на смак.

Балстар F1

Це ультраранній сорт, який легко переносить морози та досить швидко росте з настанням весни. Відрізняється великими, соковитими цибулинами, і навіть тривалим терміном зберігання. Добре переносить транспортування.

Радар

Цей сорт цибулі відрізняється високим імунітетом до хвороб та стресів, невибагливістю у догляді, високою врожайністю, а також не йде у стрілки. Крім того, цибуля соковита і в міру гостра.

Шекспір

Цей сорт цибулі має дуже презентабельний вигляд, соковиті та ароматні плоди, а також щільну шкірку. Він невибагливий, стійкий до морозів і відрізняється практично 100% врожайністю.

Сеншуй Еллоу

Цей сорт вкрай стійкий до шкідників та хвороб. Також має великі, соковиті плоди. Відмінно підходить для маринування та приготування салатів. Легко переносить тривалі перевезення та довго зберігається.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні