П’ятниця, 4 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПікантна страва з хрусткою скоринкою: готуємо човники з баклажанів

Пікантна страва з хрусткою скоринкою: готуємо човники з баклажанів

Этот материал также доступен на русском языке
Сезон баклажанів ще не закінчився, тож користуйтесь моментом! Сьогодні пропонуємо приготувати дивовижні човники.

Втомилися від звичайного рагу? Спробуйте приготувати із баклажанів щось оригінальне! Човники з баклажанів — це дуже смачна страва, яка, до того ж, приголомшливо виглядає — така закуска варта будь-якого святкового столу! Раніше ми розповідали, як приготувати “ліниву” самсу.

Інгредієнти:

  • баклажани — 1-2 шт.;
  • томати чері — 100 г;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • сіль, перець, паприка та італійські трави — за смаком;
  • пластівці чилі — за бажанням;
  • оливкова олія для запікання;
  • сир моцарелла — по 50 г на човник.

Приготування:

  1. Розрізаємо баклажани навпіл і робимо розрізи навхрест. Солимо, перчимо, посипаємо прованськими травами, перцем чилі, сприскуємо оливковою олією.
  2. Дрібно режим часник і додаємо до помідорів чері. Солимо, перчимо, сприскуємо оливковою олією.
  3. Помідори чері в керамічній тарілочці кладемо на деко, туди ж на пергаментний папір кладемо баклажани і відправляємо в розігріту на 180 градусів духовку на 25 хвилин.
  4. Тремо сир.
  5. Серединку запечених баклажанів мені виделкою, робимо те саме з помідорами і викладаємо їх у наші човники. Посипаємо сиром і відправляємо до духовки ще на кілька хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні