Новини

Рис, приправа з шафраном і сковорода – пропонуємо рецепт шедевра іспанської кухні

Раніше ми давали рецепт іспанського швидкого супу.

20 вересня щороку пишно святкується Всесвітній день паельї.

Паелья – національна іспанська та валенсійська страва з рису, підфарбованого шафраном, з додаванням оливкової олії. Крім цього в паелью можуть додаватися морепродукти, овочі, курка, біле вино, зелень та спеції.

Пропонуємо також приготувати цю смачну страву.

Рецепт класичної паельї з морепродуктами. Цю страву можна готувати хоч щодня і навіть на свята. Щоб страва рівномірно приготувалася – візьміть плоску сковорідку-паельєру.

Інгредієнти:

  • жменя зеленого горошку (можете взяти заморожений),
  • 150 г рису,
  • 5 шт. тигрових креветки,
  • 20 шт. маленьких креветок,
  • 1 тушка кальмара,
  • 3 зубчики часнику,
  • 120 г помідор,
  • половинка червоної цибулі,
  • 70 г болгарського перцю,
  • 1 г шафрану або приправи для паельї,
  • 1 пучок петрушки,
  • 50 мл оливкової олії,
  • половинка лимона,
  • інші морепродукти до смаку.

Для бульйону з креветкових панцирів: 0,5 л води, панцирі 20 креветок, половина стебла селери, горошок запашного перцю, лавровий лист, сіль, часник

Приготування:

  1. Підготуйте інгредієнти: наріжте часник, перець, цибулю, петрушку. Помідор розріжте навпіл і натріть на тертці – шкірка має залишитися у вас у руці. Прості креветки очистіть, але не викидайте панцирі – вони знадобляться далі для бульйону. Залийте шафран 50 мл теплої води та дайте настоятися 5 хвилин.
  2. Тепер можете готувати ароматний креветковий бульйон у каструлі: покладіть панцирі креветок, горошину запашного перцю, селера, часник, сіль, лавровий лист і залийте всі 0,5 л води. Варіть на середньому вогні 30 хвилин.
  3. Тигрові креветки не потрібно чистити. Обсмажте їх на середньому вогні протягом двох хвилин, додайте туди ж мідії та каракатиці (якщо вони є). У сковороду додайте|добавляйте| цибулю і перець і ще 2 хвилини обсмажуйте, постійно помішуючи. Далі покладіть часник і стебла петрушки, обсмажуйте ще 30 секунд, після чого вийміть морепродукти зі сковороди.
  4. Влийте на сковороду шафранову воду, бульйон та натертий помідор. Додати сіль, перець. Коли закипить, додайте рис і варіть всі 15 хвилин, помішуючи.
  5. Коли рис буде майже готовий і води залишилося мало – додавайте всі морепродукти, але кальмари та мідії класти поки що не потрібно. Все смажте до повного випаровування рідини ще 10 хвилин. Тепер додайте мідії.

Готову страву посипте листям петрушки або кінзи, в центр покладіть половинку лимона.

Відразу подавайте до столу!

Вас також можуть зацікавити новини:

Метки: національна кухня паэлья праздник свято

Новое на сайте

  • Новини

Розкриваємо секрети правильного зберігання часнику, про які ви навіть не здогадувалися

Зберігання часнику це не просто процес, а справжнє мистецтво. Часто садівники стикаються із проблемою гниття…

20/09/2024 14:43
  • Новини

Пенсіонерам видають сертифікати на покупку необхідних медпрепаратів: як отримати

Багато українців через війну опинилися у складній життєвій ситуації, особливо це стосується пенсіонерів. Один із…

20/09/2024 14:04
  • Новини

Відкривається форма реєстрації на продуктові набори: як подати заявку на допомогу

У Тернополі проводиться запис на надання гуманітарної допомоги. Реєстрація закриється при набранні необхідної кількості заявок.…

20/09/2024 12:49
  • Новини

Українців почали штрафувати за реєстрацію місця проживання – що перевіряють

Українське законодавство суворо регулює правила реєстрації для громадян країни та іноземних громадян. Порушення цих вимог…

20/09/2024 12:23
  • Новини

Найбільший український банк запустив важливу послугу для власників карток

Послуга для клієнтів надається безкоштовно до кінця 2024 року. Процес замовлення є максимально простим.

20/09/2024 11:21
  • Новини

Комунальники звернулися із попередженням до українців, у будинках яких встановлені бойлери

Українських споживачів попередили про можливі великі штрафи. Це стосується тих, хто встановив бойлер. Необхідно правильно…

20/09/2024 10:56