Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаКомуналкаПлатити за електроенергію потрібно по-новому: як вплине обсяг споживання на суму в...

Платити за електроенергію потрібно по-новому: як вплине обсяг споживання на суму в платіжці

Этот материал также доступен на русском языке
Чи платитимуть українці за електроенергію за більшим тарифом, якщо споживають понад 100 кВт-год на місяць.

З 1 червня 2024 року тариф на електроенергію в Україні різко підвищили. Тепер побутові споживачі мають платити по 4,32 гривні за кіловат-годину. І це незалежно від обсягу споживання.

На цьому наголошують у компанії-постачальнику електроенергії YASNO.

Раніше ми розповідали, що в Україні скоротять кількість субсидій.

Раніше споживачі, які за місяць вкладалися в обсяг до 100 кіловат-годину, платили за електроенергію за одним тарифом, а хто перевищував цей обсяг — за іншим.

Однак з новим тарифом правила змінюються. Тепер вона не залежить від обсягу споживання. У будь-якому випадку доведеться платити по 4,32 гривні за кіловат-годину.

Однак виняток все ж таки є, і він стосується опалювального сезону. У опалювальний сезон абоненти, які мають електроопалювальні установки та споживають до 2000 кіловат-годину, можуть скористатися пільговим тарифом, а саме — 2,64 гривні за кіловат-годину.

Також у YASNO зазначають, що вже з жовтня на українців можуть очікувати нові відключення електроенергії у зв’язку з підвищенням обсягів споживання. Однак на суми в платіжках це ніяк не вплине, оскільки українці все одно споживають приблизно однакову кількість електроенергії, просто в той час, коли вона є.

Вас також можу зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні