Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДачаДля чого досвідчені садівники наносять на яблуко трохи йоду – цей прийом...

Для чого досвідчені садівники наносять на яблуко трохи йоду – цей прийом вам знадобиться

Этот материал также доступен на русском языке
Садівники знають, що яблука потрібно збирати дозрілими, інакше вони просто не зберігатимуться. Те саме стосується і груш. Але як визначити зрілість, якщо за зовнішніми ознаками це важко зробити.

Досвідчені садівники для визначення термінів зняття плодів використовують метод гідролізу крохмалю.

Раніше ми розповідали, кому не можна їсти яблука.

У незрілих плодах вуглеводи перебувають у вигляді крохмалю, який при дозріванні плодів гідролізується і перетворюється на цукор.

Слід розрізати плід упоперек та змастити розріз одновідсотковим розчином йоду.

Якщо через 1-2 хвилини весь зріз почорнів, то гідроліз крохмалю ще не почався, знімати врожай рано. Поява на темному зрізі незначних світлих ділянок у насіннєвого гнізда вказує на початок гідролізу, що відповідає знімній стиглості плодів, що добре зберігаються.

Читайте також: Яблука гниють на дереві: чи можна врятувати врожай і як це зробити найефективніші методи

При почорнінні третини зрізу плоди зберігатимуться приблизно 2-3 тижні. Цілком стиглі плоди зовсім не забарвлюються в темно-синій або чорний колір, тому для зберігання непридатні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні