Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні легалізують дуже важливі для споживачів об'єкти - проєкт стартує вже...

В Україні легалізують дуже важливі для споживачів об’єкти – проєкт стартує вже в листопаді

Этот материал также доступен на русском языке
Це нововведення стало можливим завдяки змінам до Постанови №176, які схвалив уряд. Перелік допоможе підвищити якість обслуговування пасажирів і перевізників, а також забезпечить відкритість даних.

Раніше ми писали, що в одному з великих міст України змінили правила проїзду в громадському транспорті.

В Україні створять список автостанцій, що стане основою для їхньої легальної діяльності та надання послуг як перевізникам, так і пасажирам. Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури.

Запуск планується в листопаді 2024 року.

Як зазначається у повідомленні, нещодавно затверджені урядом зміни дозволять розпочати формування офіційного та загальнодоступного списку автостанцій. Він буде складатися на основі заяв власників автостанцій. Цей підхід суттєво відрізняється від попереднього регулювання, що діяло до 2020 року і фактично передбачало ліцензування цієї діяльності.

У пресслужбі також наголосили, що відповідно до чинного законодавства, міжобласні та міжнародні автобусні маршрути повинні починатися і закінчуватися на автостанціях. Тому при відкритті нового маршруту або внесенні змін до вже існуючого, організатор перевезень має переконатися, що зазначені у схемі руху автостанції є законними і працюють легально.

“Оновлений механізм передбачає, що до схеми руху можна буде включати лише ті автостанції, які є в списку. Таким чином, буде оновлена інформація про мережу легальних автостанцій. Також новий механізм дасть можливість визначити суб’єктів господарювання, які володіють автостанціями та відповідають за якість наданих послуг”, – повідомили у пресслужбі.

Власники автостанцій зможуть самостійно вносити актуальні дані через електронну форму, зокрема щодо кількості платформ і кас, вартості послуг для перевізників та іншу інформацію.

Додавання нових автостанцій до списку не можна заблокувати, оскільки всі внесені дані будуть автоматично перевірятися іншими реєстрами. У разі помилки, власник автостанції матиме можливість повторно внести необхідну інформацію, зазначили в міністерстві.

Згідно з новими правилами, буде можливість чітко визначити, хто відповідає за надання послуг автостанцій. Це дозволить у разі скарг з боку пасажирів або перевізників встановити відповідальність за порушення або ненадання послуг, що допоможе оперативно вирішувати конфлікти між перевізниками та власниками автостанцій.

Вас також можуть зацікавити новини:

Водіям почали виписувати штрафи за шибки — за що саме карають

Звертайся – не звертайся: коли безглуздо робити перерахунок пенсії (відео)

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні