Готувати Сметанник – суцільне задоволення. Потрібно змішати в мисці інгредієнти та відправити до духовки. Крем теж готується швидко та просто.
Раніше ми розповідали, як приготувати торт
Мурашник 10 хвилин.
Інгредієнти:
Для коржів:
- Курячі яйця – 4 шт.;
- Сметана – 250 мл;
- Цукор – 1 склянка;
- Борошно – 2 склянки;
- Сода – 1 ч. ложка з гіркою;
- Ванільний цукор – 1 пакетик;
- Какао – 1 ст. ложка.
Для крему:
- Сметана 20% жирності – 400 мл;
- Цукор – 1 склянка;
- Ванільний цукор – 1 пакетик.
Приготування:
- Візьміть велику миску, вбийте яйця, всипте цукор і ванільний цукор, збийте віночком або міксером до піни. Додайте половину склянки сметани, всипте 0,5 ч. ложки соди і ретельно розмішайте. Всипте склянку просіяного борошна і розмішайте до однорідності. Це буде білий корж.
- В іншій мисці замішуємо тісто для шоколадного коржа. Все аналогічно білому, тільки додаємо какао.
- Вилийте тісто для білого коржа у форму для запікання, змащену маслом, і відправте в духовку.
- Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-35 хвилин.
- Потому окремо випікайте шоколадний корж.
- Дайте коржам повністю охолонути і потім розріжте кожен на дві частини.
- Для крему змішайте в одному посуді сметану, цукор і ванільний цукор і збийте міксером до загустіння.
- Зберіть торт, на самий низ покладіть корж з какао, потім щедрий шар сметанного крему, потім білий корж і знову сметану, потім шоколадний і білий буде зверху.
- Щоб торт добре просочився, добре промажте коржі та сам торт з боків. Зверху торт можна прикрасити обрізками від коржів, подрібненими в блендері, тертим шоколадом, улюбленими фруктами або залити шоколадною помадкою.
- Відправте Сметанник у холодильник на ніч, а вранці найсоковитіший, м’який і смачний торт готовий до чаювання!
Читайте також: