Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниЧим фарбують шоколад і кому не можна їсти жоден з видів цих...

Чим фарбують шоколад і кому не можна їсти жоден з видів цих ласощів

Этот материал также доступен на русском языке
Шоколад є одним із лідерів серед десертів у всьому світі. Його рекомендують навіть лікарі для покращення настрою, але чи він корисний насправді, як про нього пишуть – відповідь знайдете нижче.

Сьогодні, 13 вересня – Міжнародний день шоколаду. До речі, у цих ласощів є й інші дні його шанування – 7 та 11 липня.

Раніше ми розповідали, чи можна їсти шоколад, на якому з’явився білий наліт.

З історії свята Дня шоколаду

Дата святкування Міжнародного дня шоколаду – невипадкова. Цього дня 1857 року народився Мілтон Херші – засновник першої американської шоколадної компанії Hershey’s. У 1901 році він заснував у Пенсільванії фабрику з виробництва шоколаду. До цього делікатесні ласощі привозили з Європи. Бізнес став прибутковим.

Читайте також: Який шоколад корисніший: темний, молочний або білий і з чого його насправді виготовляють

Цікаво, що у 1912 році сім’я Херші збиралася подорожувати британським лайнером “Титанік”. Але через хворобу дружини подорож скасували в останній момент.

З чого роблять рожевий шоколад

Поряд із широко відомими чорним, білим і молочним шоколадом існує незвичайний рожевий. Це вишуканий сорт із бобів Рубі. Вони мають приємний світло-малиновий колір, фруктовий аромат та смак із ягідною кислинкою. Ці свої якості передають і шоколаду, який із них виробляють. Рожевий колір досягається без жодних барвників. Вважається найбільш рідкісним і дорогим видом шоколаду.

Скільки шоколаду можна їсти без шкоди здоров’ю

Дієтологи радять насамперед обирати якісний шоколад. Але навіть з таким продуктом не варто забувати про калорійність. Стограмова плитка гіркого шоколаду містить 530 ккал і 8 г вуглеводів. Молочний шоколад не набагато калорійніший – містить 560 ккал. Але вміст вуглеводів значно перевищує показники гіркого – 51 г.

Нутриціологи радять вживати 20-50 г шоколаду на день, аби не спровокувати проблем із зайвою вагою та рівнем цукру у крові. Більше можна з’їсти тільки за умов інтенсивних фізичних навантажень.

Також не варто забувати, що шоколад – це десерт. Його краще споживати у першій половині дня.

Кому варто їсти шоколад

Людям, які працюють з особливим емоційним навантаженням, артистам, лікарям, вчителям, менеджерам та представникам інших професій, шоколад допоможе впоратися з перепадами настрою.

Шоколад слід також включати до раціону жінок з вираженим передменструальним синдромом. Адже какао-боби допоможуть при гормональних перепадах.

Кому не можна їсти шоколад

Людям, які страждають на мігрень, мають підвищений тиск, а також схильні до ожиріння та діабету другого типу, лікарі не рекомендують вживати шоколад. Цей десерт може спровокувати звуження судин, а відтак підвищення артеріального тиску. Його висока калорійність і значний вміст цукру робить цей продукт небажаним для людей із діабетом і тим, хто намагається схуднути.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні