Ми пояснимо, у чому полягає суттєва різниця між різними видами олій і які з них найбільше підходять для смаження.
Раніше ми називали найкращі марки справжнього вершкового масла.
Першим важливим показником продукту, який використовується для смаження, є його точка димлення. Тобто верхній поріг температури, коли відбувається задимлення, і утворюються небезпечні для здоров’я канцерогени. Другим – його окисна стабільність. Вона вказує на те, як продукт зберігає показники якості за високої температури і контактує з повітрям.
Під час смаження та запікання жири піддаються дії високої температури: від 120 до 180 градусів. Чим менше домішок містить продукт і чим більше жирних кислот, тим краще він підходить для смаження.
Показники точки димлення олій:
Як бачимо, не всі рослинні олії підходять для смаження.
Точка димлення тваринних жирів:
Ці показники доводять, що всі тваринні жири підходять для смаження.
Отже, найкращими варіантами для приготування смажених страв є:
Не смажте на нерафінованій соняшниковій, рапсовій, кунжутній, гарбузовій, лляній оліях. Їх краще вживати у сирому вигляді як заправку до салатів.
Читайте также: Як використовувати олію в побуті
Громадяни пенсійного віку переконують відмовитися від пенсій. З чим це пов'язано.
Вдалий силует, стильний крій, річ пасує до фігури. Але іноді всі ці переваги можуть зійти…
19 вересня в Україні відзначають День народження смайлика. Християни вшановують пам'ять святих мучеників Трохим, Саватія,…
З яблук можна приготувати безліч найсмачніших пирогів, але цей рецепт – щось нове та незвичайне.…
Перш ніж вирушити за покупкою газового котла, необхідно зрозуміти, який саме опалювальний прилад вам потрібен.…
Варто кілька разів відкласти миття духової шафи після приготування їжі, і краплі жиру та бруду…