Вівторок, 17 Вересня, 2024
ГоловнаДачаВстигніть посіяти на грядках, де росли томати, цю рослину – і від...

Встигніть посіяти на грядках, де росли томати, цю рослину – і від урожаю будете в захваті

Этот материал также доступен на русском языке
Помідори – популярна культура на наших городах, але багато овочівників забувають, що томати виснажують землю, через що врожаї з кожним роком стають дедалі біднішими та скромнішими.

Тому так важливо подумати про відновлення ґрунту. Досвідчені дачники розповіли, що висівають на грядки відразу після збору врожаю томатів. І це виявилися звичайні сидерати.

Раніше ми розповідали, що потрібно зробити, щоб помідори дозріли до холодів.

Нагадаємо, що саме сидеральні культури збагачують ґрунт, роблять його родючим, насичують киснем, який так важливий для рослин та ґрунтових мікроорганізмів.

З сидератів на грядки з томатами можна посіяти суміш із гірчиці, гороху та фацелії. Але якщо суміші немає, то цілком достатньо і однієї гірчиці.

Після збирання врожаю томатів потрібно видалити томатне бадилля, розрівняти грядки. Якщо ґрунт сухий, то бажано провести полив.

Після цього зробити борозенки та насипати в них сидерати, засипати землею та знову полити.

Зараз читають: Квашені помідори за три дні: найбільш ароматні та апетитні – цей рецепт шукають багато господинь

До настання морозів гірчиця встигне дати сходи, які можна відразу ж закласти в ґрунт, а можна залишити в такому вигляді до весни. Напровесні почне активно наростати листя, яке потім можна перекопати разом із землею і таким чином закласти в ґрунт.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні