Вівторок, 17 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк відіпрати білі шкарпетки, щоб вони були, як нові – експерт назвав...

Як відіпрати білі шкарпетки, щоб вони були, як нові – експерт назвав найпростіший засіб

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні чимало образів, і не лише спортивних, модники та модниці доповнюють білими шкарпетками. Але їхній вигляд дуже швидко втрачається, на зміну кришталевій білизні приходять сірий і жовтуватий кольори. Коли не хочеться щоразу купувати чергову нову пару білих шкарпеток, можна скористатися перевіреним методом прання в домашніх умовах. Зверніть увагу, що жодної хімії не знадобиться.

Як випрати шкарпетки харчовою содою

Експерт із прання Марк Уокер поділився способом, що передбачає використання для прання білих шкарпеток харчової соди, пише Express.

Раніше ми розповідали, як правильно прати рушники, щоб вони були м’якими.

«Якщо ви не користуєтеся відбілювачем, не панікуйте. Є багато способів зробити білі шкарпетки знову білими без використання агресивних хімікатів. Харчова сода – один із чудових варіантів, який можна зробити своїми руками», – зазначив він.

Згадуючи шкільний курс хімії, можемо зрозуміти, як це працює. Харчова сода – луг, який може розщеплювати плями від жиру, бактерій або бруду. Також сода через свою абразивність, тобто порошкоподібну структуру, на фізичному рівні відтирає плями.

Щоб досягти найкращого результату, експерт радить у миску з теплою водою на сипати соди. Точних пропорцій немає, але це має бути дуже досить насичений розчин. Брудні шкарпетки замочіть у ньому на 3-4 години.

Потім перекладіть їх у пральну машину. До прального порошку для білих речей варто додати 2-3 столові ложки соди. А якщо у відсік для кондиціонера налити 3-4 столові ложки оцту, це ще більше посилить ефект відбілювання.

Читайте також: Як прибрати запах поту з верхнього одягу без прання – ось що роблять розумні господині

Як правильно сушити білі шкарпетки

Випрані білі шкарпетки краще сушити на вулиці, на відкритому сонці. Адже ультрафіолет у сонячному світлі є природним відбілювачем, що висвітлює білу тканину. Якщо такої можливості немає, то слід вибирати режим з невисокою температурою в сушильній машині або добре провітрюване приміщення для сушіння у будинку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні