Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦю страву готують рано восени, а їдять вже ближче до Різдва

Цю страву готують рано восени, а їдять вже ближче до Різдва

Этот материал также доступен на русском языке
Зробіть цю страву, і ви відбиватиметеся від охочих отримати таємний рецепт. Так, є багато видів сирів, але такого ви ще не куштували. З ним доведеться повозитися, але це того варте.

Раніше ми писали, як приготувати домашній сир.

Щоб приготувати смачний яблучний сир, необхідно терпіння та вміння.

Інгредієнти:

  • Яблука – 1,5 кг,
  • цукор – 2-3 ст. ложки,
  • мед – 500 г,
  • волоські горіхи – 50 г,
  • кориця – 1 ч. ложка.

Приготування:

1. Ретельно вимийте та обсушіть кислі яблука (антоновка підійде ідеально). Виріжте серцевину і наріжте м’якоть на невеликі часточки.
2. Помістіть нарізані яблука в каструлю, присипте 2-3 ложками цукру і залиште на 8 годин, щоб вони пустили сік.
3. Поставте каструлю з яблуками на плиту та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і тушкуйте близько 20 хвилин під кришкою, періодично помішуючи вміст.
4. Коли яблука розваряться в пюре, дайте їм охолонути і подрібніть блендером масу. Додайте мед, добре перемішайте і знову поставте на невеликий вогонь.
5. Уваріть пюре до зменшення його об’єму наполовину. Це триватиме приблизно 40 хвилин. Не забувайте періодично помішувати масу, щоб уникнути пригорання та бризок.
6. У загусле пюре додайте подрібнені волоські горіхи і корицю. Добре перемішайте і варіть ще близько 20 хвилин, постійно помішуючи.
7. Візьміть форму для сиру і вистеліть її марлею, складеною в кілька шарів, попередньо змоченою у воді. Перекладіть туди тепле яблучне пюре, трохи утрамбуйте його. Закрийте краї марлі і акуратно вийміть із форми, помістивши масу під гніть на добу.
8. Наступного дня розгорніть марлю і перекладіть сир на пергамент. Заберіть його в прохолодне та сухе місце для остаточного сушіння на 2 місяці. У процесі сушіння перевертайте сир для рівномірного висихання. Щоб запобігти появі плісняви, регулярно протирайте поверхню сухим рушником.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні