Для цього тіста вам знадобиться картопля та відвар, в якому вона варилася. У це тісто ви точно закохаєтеся.
Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальні пиріжки на кефірі.
Інгредієнти:
- 150 г картоплі;
- 300 мл відвару картопляного;
- 500 г борошна;
- 1 ч. ложка дріжджів;
- 1 ч. ложка солі;
- 2 ч. ложки цукру;
- 3-4 ст. ложки олії;
- Будь-яка начинка.
Приготування:
- Відвар повинен охолонути до кімнатної температури. Додайте в нього дріжджі, цукор і 2-3 столові ложки борошна, розмішайте і залиште на 15-20 хвилин у теплому місці, щоб підійшла опара.
- Після цього додайте в опару сіль, картопляне пюре, олію та просіяне борошно. Замісіть еластичне тісто.
- Накрийте тісто рушником і залиште підходити в теплому місці на 1 годину.
- У цей час займіться приготуванням начинки. Це може бути тушкована капуста, рис із м’ясом, лівер, яйце із зеленню, картопля із смаженою цибулею, сир із зеленню.
- Тісто розділіть на рівні частини та сформуйте пиріжки.
- Обсмажте пиріжки на розігрітій сковороді з достатньою кількістю олії.
- Тісто на картопляному відварі виходить не просто повітряним і м’яким, а й дуже смачним. А ще під час смаження воно не набирає багато жиру.