Вівторок, 17 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнців обманюють на вазі за допомогою простого пакету – розкрито популярну схему...

Українців обманюють на вазі за допомогою простого пакету – розкрито популярну схему на ринках

Этот материал также доступен на русском языке
Неточна вага – це поширена схема обману покупців на ринках. Але хитрі продавці пішли далі, тепер для обману вони використовують звичайний поліетиленовий пакет.

Як можна обдурити на вазі на 100 чи навіть 150 г, розповів експерт видання «Одеського життя» Олександр Отдєльнов.

Читайте також: Як з користю для себе і з великою економією купити вітчизняні українські товари

Виявляється, схема досить проста. Продавець накриває ваги звичайним пакетиком, з одного боку скотчем прикріплює його до бічної стінки вагів. Але головна таємниця – це не просто поставити товар на ваги з пакетиком, а повільно просунути його, таким чином йде вплив (навантаження) на датчик, який відповідає за вагу.

Олександр Отдєльнов показує приклад, як це працює із сіллю. Початкова вага упаковки солі 1065 г, але після повільного руху по вагам, застелених пакетом, вага солі збільшується до 1200 г, в результаті покупець переплачує за зайві 135 г. Звичайно, це не такі великі гроші, якщо ви купуєте 500 г або 1 кг продукції , але для пенсіонерів з мізерною пенсією і ці гроші на рахунку.

Тому, якщо ви побачили на вагах поліетиленовий пакет, попросіть продавця його прибрати, якщо продавець відмовляється це робити, то краще нічого у нього не купувати. Вас точно хочуть обдурити на вазі.

Які способи обвішування на ринках найпопулярніші

Щоб обдурити покупця, зайві продавці йдуть на різні хитрощі.

Часто ваги ставлять так, щоб покупець не бачив цифри. Пристрій завалюють товарами, щоб їх було важче розглянути, а потім озвучують зовсім іншу вагу та вартість товару.

Деякі ваги можуть бути оснащені секретною кнопкою, при натисканні на яку вага відразу збільшується.

Неточну вагу, звичайно, не на вашу користь, покажуть і механічні ваги, розташовані під кутом. Така похибка допомагає продавцеві дурити одного покупця на кілька десятків гривень.

Також продавець може непомітно підкладати на терези невеликий, але важкий брусочок.

Читайте також: Клієнтам Ощадбанку даватимуть гроші на комуналку, мобільний зв’язок та візити до лікарів

Або ж кладуть пачку цигарок чи сірників біля механічних ваг. Туди можуть покласти магніт, а інший прикріпити на дно гирки. Так ваш товар завдяки магнітній силі покаже більшу вагу.

Як бачите, способів обману продавців дуже багато, але важливо не дати себе обдурити.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні