Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаГрошіЗбільшення податків поки не буде, але на українців вже у вересні чекають...

Збільшення податків поки не буде, але на українців вже у вересні чекають неприємні сюрпризи

Этот материал также доступен на русском языке
Законопроєктом передбачалося підвищення ставки військового збору з 1,5% до 5%, встановлення військового збору у розмірі 1% від доходу для платників єдиного податку ІІІ групи та встановлення військового збору для ФОП – платників єдиного податку І, ІІ та IV групи на рівні 10% мінімальної зарплати.

Раніше ми писали, що стало відомо, коли в Україні стартує пенсійна реформа.

Верховна Рада не підтримала ініціативу щодо підвищення податків в Україні. Основна пропозиція стосувалася збільшення військового збору та його поширення на ФОП. Ольга Василевська-Смаглюк, членкиня парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, пояснила в ефірі телемарафону, чому законопроєкт не отримав достатньої підтримки та які наслідки це матиме для бюджету.

За її словами, політичні мотиви та суспільна думка вплинули на те, що в середині вересня державний бюджет може не мати достатньо коштів для фінансування армії. Василевська-Смаглюк наголосила, що відмова уряду та Нацбанку збільшити податок на прибуток банків до 50% також сприяла провалу голосування.

Депутатка зазначила, що наразі розробляються інші механізми для збалансування бюджету, серед яких – звернення до банків щодо придбання державних облігацій та секвестр програм, де є невикористані кошти. Вона попередила про можливі затримки у виплатах навіть для військових і висловила стурбованість щодо майбутнього фінансування закупівлі озброєння.

Василевська-Смаглюк також зауважила, що без збільшення податків бюджет може не витримати, однак після відхилення законопроєкту важко спрогнозувати, в якому вигляді та коли буде ухвалений новий варіант. Очікується, що парламент розгляне новий законопроєкт вже найближчим часом, проте його зміст поки залишається невизначеним.

Нагадаємо, що 3 вересня депутати не підтримали законопроєкт №11416-д, який передбачав підвищення військового збору. Тепер документ відправлено на повторне перше читання.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні