П’ятниця, 20 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКропова паста на зиму перевершить усі ваші очікування: перед таким ароматом ніхто...

Кропова паста на зиму перевершить усі ваші очікування: перед таким ароматом ніхто не встоїть

Этот материал также доступен на русском языке
Поки що час дозволяє, рекомендуємо приготувати дуже ароматну і при цьому універсальну кропову пасту.

Ця паста відмінно доповнить будь-які м’ясні та картопляні страви, а також ідеально поєднується з макаронами.

Пасту можна додавати в будь-які перші страви і будь-які сметанні або йогуртові соуси.

Така паста може чудово зберігатися у холодильнику більше року.

Кропна паста

Для приготування пасти знадобиться в ідеалі найсвіжіший, щойно зірваний з грядки кріп разом із стеблами (0,5 кг).

Інгредієнти

Кріп – 500 г, 50 г очищеного часнику, 400 мл будь-якої рослинної олії, 20 г солі, 10 г цукру, 2 ч.л. лимонного соку, цедра половинки лимона.

Приготування

  • Кріп потрібно добре промити і обсушити на паперовому рушнику.
  • Нарізати на 3-4 частини та укласти в чашу блендера.
  • Додати туди ж сіль, цукор, цедру половинки лимона, лимонний сік, очищений часник, олію.
  • Усі компоненти подрібнити у блендері до однорідного пастоподібного стану.
  • Готову ароматну пасту розлити в чисті 250 г баночки, залишаючи вільними 2-3 см до шийки.
  • Зверху на пасту, в кожну баночку налити олію шаром в один сантиметр і закрутити кришками.

Вихід: 4 баночки по 250 мл чи 1 літр.

Вам сподобаються наші рецепти:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні