П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяБаклажани, запечені з овочами, - смачно, швидко та корисно

Баклажани, запечені з овочами, – смачно, швидко та корисно

Этот материал также доступен на русском языке
Нині сезон баклажанів. Цей овоч не лише смачний, а й дуже корисний. Він нормалізує рівень холестерину. Зміцнює імунітет, попереджає залізодефіцитну анемію та авітаміноз, активізує роботу печінки. У шкірці баклажану сконцентровано безліч антиоксидантних речовин, що запобігають розвитку онкологічних захворювань.

Раніше ми давали рецепт баклажанів з горіховим соусом.

Пропонуємо наситити свій організм корисними вітамінами та приготувати смачну страву.

Інгредієнти:

  • 2 шт. середніх баклажанів;
  • 1 цибулина;
  • 1 солодкий перець;
  • половина невеликого баклажана для начинки (необов’язково, але смачно);
  • 3-4 шт. помідори;
  • 1/3 склянки олії;
  • Сіль до смаку.

Приготування:

  1. Баклажани розрізати вздовж на дві половинки. Викласти в сковороду в розігріту олію зрізом вниз, злегка обсмажити з двох сторін – м’якоть має бути щільною. Викласти обсмажені баклажани в окремий посуд, верх посолити.
  2. У тій же олії обсмажити нарізані невеликим кубиком цибулю, болгарський перець і м’якоть баклажану. Коли овочі трохи зміняться у кольорі, додати потерті на тертці помідори. Все обсмажити ще кілька хвилин, посолити, за бажанням додати щіпку цукру (щоб відрегулювати кислоту томатів).
  3. Овочеву масу викласти в окремий посуд. У сковороду (або форму) викласти обсмажені половинки баклажанів, на них зверху овочеву масу.
  4. Випікати при 180-200 градусах  20-30 хвилин.

Готується страва досить швидко, виходить смачно та поживно.

Приємного апетиту.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні