Раніше ми давали рецепт баклажанів з горіховим соусом.
Пропонуємо наситити свій організм корисними вітамінами та приготувати смачну страву.
Інгредієнти:
- 2 шт. середніх баклажанів;
- 1 цибулина;
- 1 солодкий перець;
- половина невеликого баклажана для начинки (необов’язково, але смачно);
- 3-4 шт. помідори;
- 1/3 склянки олії;
- Сіль до смаку.
Приготування:
- Баклажани розрізати вздовж на дві половинки. Викласти в сковороду в розігріту олію зрізом вниз, злегка обсмажити з двох сторін – м’якоть має бути щільною. Викласти обсмажені баклажани в окремий посуд, верх посолити.
- У тій же олії обсмажити нарізані невеликим кубиком цибулю, болгарський перець і м’якоть баклажану. Коли овочі трохи зміняться у кольорі, додати потерті на тертці помідори. Все обсмажити ще кілька хвилин, посолити, за бажанням додати щіпку цукру (щоб відрегулювати кислоту томатів).
- Овочеву масу викласти в окремий посуд. У сковороду (або форму) викласти обсмажені половинки баклажанів, на них зверху овочеву масу.
- Випікати при 180-200 градусах 20-30 хвилин.
Готується страва досить швидко, виходить смачно та поживно.
Приємного апетиту.
Вас також можуть зацікавити новини: