Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк правильно лікуватися за допомогою фелінотерапії і до чого тут коти

Як правильно лікуватися за допомогою фелінотерапії і до чого тут коти

Этот материал также доступен на русском языке
Фелінотерапія – це лікування за допомогою котів. Спілкування з пухнастими вихованцями позитивно впливає на людину, може полегшити симптоми при деяких захворюваннях. Цей метод може застосовуватися і з метою профілактики нервових та психічних розладів, порушень роботи серцево-судинної системи.

Раніше ми писали про котів-шпигунів, яких готували до ЦРУ

Ваш кіт — пухнастий друг, який став членом сім’ї, — завжди поруч, і в життя людей, які страждають на тривогу, він приносить безпечну і заспокійливу сталість. Так, хтось може скористатися перевагами кототерапії (так називають метод лікування за допомогою домашніх тварин), відвідуючи «орендованого» пухнастого друга, але краще завести в будинку власного вихованця.

Тривожність може спіткати людину в будь-якому віці, але з нею особливо важко боротися в підлітковий період і в молоді роки. Ось що пише Американська психологічна асоціація: «Підлітки повідомляють, що їхній рівень стресу протягом навчального року набагато перевищує рівень, який вони вважають здоровим (5,8 проти 3,9 за 10-бальною шкалою), і перевищує середній рівень стресу дорослих (5,8 у підлітків порівняно з 5, 1 у дорослих)». Що ж може зробити страждаючий тривожністю студент чи учень, щоб почуватися спокійніше і впевненіше?

Правильно поспілкуватися з пухнастим другом.

Доведено, що кішки заспокоюють нервову систему, стабілізують артеріальний тиск та прикрашають самотність.

Мурликання кішки сприяє зміцненню імунітету, прискорює регенерацію клітин та тканин, зрощування кісток після переломів. Подібний ефект досягається завдяки звуковим коливанням певної частоти від 20 до 50 герц.

Пам’ятайте: якщо ви заведете кішку, спокій прийде одразу у два життя — у ваше власне і життя кішки, яка шукає будинок.

Вас також можуть зацікавити новини:

Збільшити призначену пенсію: як правильно для цього оформити документи (відео)

Однією рукою дають, іншою – забирають: як вам можуть непомітно зменшити пенсію (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні