Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДачаЯк правильно підготувати теплицю до зими

Як правильно підготувати теплицю до зими

Этот материал также доступен на русском языке
Після збирання врожаю теплиці не можна закидати до наступного сезону. Без належної підготовки конструкція гірше зазнає холоду. Та й наступного року рослини навряд чи зрадіють виснаженому ґрунту, в якому успішно перезимували збудники хвороб та шкідники. Тому слід зробити такі важливі приготування.
Раніше ми писали про просту крупу, яка допоможе значно підвищити врожайність вашого городу.
Насамперед слід обов’язково прибрати всі рослинні залишки та інше сміття, прополоти бур’яни. Далі промийте стіни — зовні чистою водою, зсередини дьогтьовим або господарським милом.
Іржу з металевих елементів прибере 9% оцет. Дерев’яні деталі побіліть гашеним вапном (2,5-3 кг + 100 г мідного купоросу на 10 л води). Поки ще тепло, пролийте ґрунт біопрепаратами на основі сінної палички або триходерми — Фітоспорином, Триходерміном, Гамаїром, або спеціальним оздоровцем ґрунту.
Не залишайте двері та кватирки відчиненими — за низьких температур корисні бактерії не працюють.
Заправте грядки компостом та перегноєм, що добре перепрів, додайте 40-60 г суперфосфату і 25-30 г сульфату калію на кожен м², перекопайте на доржину лопати. Засійте теплицю сумішшю сидератів — фацелії, гірчиці, бобових. Вони оздоровлять ґрунт і збагатять його органічною речовиною.
Якщо встановлено поливну систему, не забудьте очистити її від відкладень 0,6% азотною, ортофосфорною або хлорною кислотою, потім промити чистою водою і просушити. Каністри з поливною водою обробляють тими самими розчинами.
Якщо у вашій місцевості випадає багато снігу, зміцніть каркас теплиці підпірками із розрахунку 1 шт. на 1,5-2 м завдовжки.

Вас також можуть зацікавити новини:

Уряд скасує прожитковий мінімум: що буде з пенсіями та соцдопомогою (відео)

Українцям хочуть знизити тариф на електроенергію – чи буде світло та тепло взимку (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні