Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаДачаПолуниця плодоноситиме, як божевільна, якщо до холодів встигнете її правильно полити

Полуниця плодоноситиме, як божевільна, якщо до холодів встигнете її правильно полити

Этот материал также доступен на русском языке
Полуниця росте практично на кожній ділянці, хтось її вирощує для себе та своєї родини, а хтось – для продажу. Але й ті, й інші хочуть зібрати добрий урожай. У цьому випадку потрібно подбати про полуницю і мова не тільки про весну чи літо, полуниці важлива увага і восени.

Що потрібно обов’язково зробити на грядках із полуницею восени, щоб у наступному сезоні зібрати чудовий урожай? Її треба правильно полити водою з добривами.

Досвідчені садівники радять обов’язково повести осіннє підживлення.

Раніше ми розповідали, коли потрібно обов’язково скошувати полуницю.

Хоча є й ті, хто відмовляється від внесення добрив, аргументуючи це тим, що краще провести підживлення навесні перед початком сезону. Але одне одному не заважає. Тим більше, якщо у вас є вдома органіка, то чому б не внести її на грядки. Зробити це потрібно до настання холодів.

Які підживлення потрібно внести на грядки з полуницею восени?

Хорошим добривом для полуниці буде курячий послід. Але пам’ятайте, що він дуже концентрований і його потрібно розводити перед застосуванням у співвідношенні 1 до 20. Завдяки такому підживленню наступного року полуниця виросте великою і солодкою. На 1 частину куряку потрібно взяти 20 частин води, добре розмішати і вилити по 3-4 склянки під кожен кущ. Добре працює і перегній. На 1 частину добрива потрібно взяти 10 частин води, добре перемішати, залишити на дві доби і тільки після цього поливати. А можна просто розсипати перегній по грядках перед зимою або по снігу, і разом з дощами або таненням снігу, корисні речовини надходитимуть до кореневої системи.

Якщо ви вважаєте за краще застосовувати магазинні добрива, то восени на грядки з полуницею можна внести суперфосфат з калійною сіллю.

На 10 л води потрібно взяти 10 г суперфосфату та 20 г калійної солі. Але запам’ятайте, що таке підживлення потрібно проводити виключно в міжряддя.

Читайте також:

Полуниця буде розміром з яйце: що обов’язково потрібно внести на грядки ранньою весною

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні