Так усім відому шарлотку готують у Франції, це один із найпопулярніших варіантів традиційного пирога.
Раніше ми розповідали, як приготувати оригінальну шарлотку.
Інгредієнти:
- яблука — 1 кілограм;
- мука — 200 грамів;
- вода — 5 столових ложок;
- сіль — щіпка;
- вершкове масло — 175 грамів;
- цукор — 150 грамів.
Приготування:
- Розтопіть 100 г вершкового масла на сковороді, додайте цукор, суміш повинна закарамелізуватися.
- Очистіть яблука від шкірки та насіннєвої камери, наріжте на часточки і викладіть у сковороду з карамеллю, протушкуйте на повільному вогні 10 хвилин.
- Приготуйте тісто. Для цього 100 г масла натріть на тертці, змішайте з борошном, всипте трохи солі, влийте воду і замісіть тісто.
- Розкачайте його в тонкий пласт, товщиною до 0,5 см.
- Змастіть форму для запікання олією, можна трохи присипати манкою або панірувальними сухарями, потім викладіть яблука в карамелі рівним шаром, а зверху тісто.
- Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.
- Дайте пирогу охолонути, а потім переверніть його, щоб яблука опинилися зверху, а тісто знизу.
- Зверху готовий пиріг можна прикрасити цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Читайте також:
Лінива шарлотка: готуємо ароматний, повітряний пиріг всього за 15 хвилин