П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦей пиріг просто тане у роті: такий варіант яблучної шарлотки вам сподобається

Цей пиріг просто тане у роті: такий варіант яблучної шарлотки вам сподобається

Этот материал также доступен на русском языке
Всі ми знаємо, що шарлотку готують на основі бісквітного тіста, але є ті, кому така випічка не дуже подобається. Якщо вам хочеться, щоб пиріг був соковитим, пропонуємо спробувати цей рецепт.

Так усім відому шарлотку готують у Франції, це один із найпопулярніших варіантів традиційного пирога.

Раніше ми розповідали, як приготувати оригінальну шарлотку.

Інгредієнти:

  • яблука — 1 кілограм;
  • мука — 200 грамів;
  • вода — 5 столових ложок;
  • сіль — щіпка;
  • вершкове масло — 175 грамів;
  • цукор — 150 грамів.

Приготування:

  1. Розтопіть 100 г вершкового масла на сковороді, додайте цукор, суміш повинна закарамелізуватися.
  2. Очистіть яблука від шкірки та насіннєвої камери, наріжте на часточки і викладіть у сковороду з карамеллю, протушкуйте на повільному вогні 10 хвилин.
  3. Приготуйте тісто. Для цього 100 г масла натріть на тертці, змішайте з борошном, всипте трохи солі, влийте воду і замісіть тісто.
  4. Розкачайте його в тонкий пласт, товщиною до 0,5 см.
  5. Змастіть форму для запікання олією, можна трохи присипати манкою або панірувальними сухарями, потім викладіть яблука в карамелі рівним шаром, а зверху тісто.
  6. Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.
  7. Дайте пирогу охолонути, а потім переверніть його, щоб яблука опинилися зверху, а тісто знизу.
  8. Зверху готовий пиріг можна прикрасити цукровою пудрою.

Приємного чаювання!

Читайте також:

Лінива шарлотка: готуємо ароматний, повітряний пиріг всього за 15 хвилин

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні