Отже, насамперед, сховище для овочів та фруктів має бути з гарною вентиляцією, що відповідає температурі та вологості. Для забезпечення таких умов можна використовувати прості та доступні засоби.
Раніше ми розповідали про сім головних помилок овочівників при вирощуванні картоплі.
Щоб картопля не уражалася гнилями і добре зберігалася до весни, її потрібно перешарувати листям горобини.
На 100 кілограмів бульб достатньо двох кілограмів листя.
Воно запобігає загниванню картоплі та підсушує її. Бажано, щоб бурти в сховищі були не вищими за метр. Якщо бульб засипають більше, вони швидше починають псуватися.
Зниженню вологості повітря в підвалі сприяє і листя папороті.
Для цього папороттю вистилають підлогу в сховищі.
Послужить вона і для збереження врожаю:
- папороттю засипають картоплю;
- головки капусти укладають на дерев’яні ґрати, покриті папороттю;
- листя папороті також стелять під буряки;
- морква довше залишиться соковитою і не зіпсується, якщо її перекласти папороттю. А ще листя вплітається у віночки цибулі та часнику, головки при цьому швидше підсихають і краще зберігаються протягом усієї зими.
Якщо у вашій місцевості немає папороті, то на допомогу прийде горобина, а точніше її листя, причому багато його не потрібно.
Читайте також: