Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниМіністр освіти Лісовий зробив заяву щодо навчального процесу – що треба обов’язково...

Міністр освіти Лісовий зробив заяву щодо навчального процесу – що треба обов’язково виконати

Этот материал также доступен на русском языке
Перед початком нового навчального року освітня конференція «Серпнева–2024» обʼєднала експертів, освітян, державних лідерів, міжнародних партнерів, представників громадських організацій, щоб спільно втілювати освітні трансформації, робити освіту в Україні сильнішою попри війну. Які зміни готують школярам та їхнім батькам?

Раніше ми писали, що в українських школах запровадять нові предмети.

Цьогоріч учні, які є внутрішніми переселенцями, ще можуть продовжувати навчання в онлайн форматі. Однак з 1 вересня 2025 року Міністерство освіти зобов’яже учнів-ВПО відвідувати місцеві школи. Про це на конференції «Серпнева 2024» заявив  очільник Міністерства освіти Оксен Лісовий.

«Ще рік онлайну — це доволі важко. Ті втрати, які дитина несе через цю несвідому позицію за умови, якщо є можливість навчатись очно, будуть дорого коштувати  особистості, всій родині і всій нашій країні», – сказав Лісовий.

У Міносвіти повідомляли, що наразі дистанційно навчаються близько 600 тисяч українських дітей. 400 тисяч дітей навчаються за кордоном онлайн в українських школах. Міністр закликав батьків розглядати будь-які можливості, щоб діти могли безпечно навчатися очно.

Окрім цього, Лісовий повідомив, що вже з 1 вересня 2025 року Міносвіти буде “достатньо жорстко вимагати повного виходу всіх дітей на навчання за місцем перебування”. 

Міністр розповів про нагальні виклики, на які має відповісти сучасна освіта, та яку роль у цьому процесі відіграють трансформації в дошкільній, шкільній, професійній і вищій освіті.

«Перед нами стоїть величезний обсяг завдань на державному й регіональному рівні, на рівні громад та адміністрацій шкіл. Але в потоці турбот перед початком нового навчального року маємо памʼятати — ми розбудуємо омріяну країну, лише якщо збережемо й розвинемо наш людський капітал. Ми втрачаємо його через депопуляцію і міграцію, ми втрачаємо людей на фронті, наша нація старіє. Тому освітнє середовище має формувати освічену, високомотивовану і патріотичну молодь, яка своєю продуктивністю компенсує ці втрати та зможе самореалізуватися. Сформувати таке освітнє середовище — наше з вами завдання», — наголосив Оксен Лісовий.

Згідно з постановою уряду, новий навчальний рік у загальній середній школі розпочнеться з понеділка, 2 вересня, та триватиме до 30 червня 2025 року.

Вас також можуть зацікавити новини:

Уряд скасує прожитковий мінімум: що буде з пенсіями та соцдопомогою (відео)

Українцям офіційно дозволили красти: ідеальна схема для наповнення бюджету (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні