Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаДачаВаша орхідея просто потопатиме в суцвіттях – ось чим поливають рослини досвідчені...

Ваша орхідея просто потопатиме в суцвіттях – ось чим поливають рослини досвідчені квітникарі

Этот материал также доступен на русском языке
Орхідея давно прописалася на підвіконнях українців, але не всіх виходить добитися пишного цвітіння, а все тому, що орхідея потребує особливої ​​уваги та турботи, але є один прийом, який допоможе змусити рослину цвісти.

Цим прийомом поділилися досвідчені квітникарі. Як виявилось, зовсім необов’язково купувати дорогі препарати, добриво можна приготувати з того, що є вдома, а точніше на кухні.

Раніше ми розповідали, коли потрібно пересаджувати орхідею.

Звичайно, спеціальні засоби, куплені в магазині, працюють швидше та ефективніше, але хто сказав, що народні засоби не діють.

Отже, для появи нових бутонів на орхідеї потрібно побалувати рослину спеціальним поливом.

Для цього візьміть цедру одного апельсина, наріжте її дрібними кубиками та залийте 1 л води. Потім додайте 1 столову ложку цукру і 1 чайну ложку сухих дріжджів, добре перемішайте. Накрийте банку та залиште її в теплому та темному місці на 2-3 дні. Бажано періодично перемішувати настій.

Після закінчення цього терміну розчин потрібно процідити і розвести у співвідношенні 1 до 10. Поливати орхідеї таким добривом потрібно 1 раз на тиждень. Буквально пару таких підживлень і рослина зав’яже цілу масу бутонів.

На постійній основі таке підживлення не варто проводити, все повинно бути в міру.

Читайте також:

Які помилки не прощає орхідея: припускається кожен другий – про цвітіння можете забути

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні