Раніше ми давали рецепт смачного тертого пирога.
А цей десерт з’їдають за дві хвилини. Та й готувати його не складно. Виходить просто нереально смачно, тому всі шанувальники домашніх десертів захочуть приготувати його знову.
Інгредієнти:
-
- масло вершкове 180 гр,
- борошно пшеничне 200 гр,
- цукор 1,5 ст. л.,
- сіль 1 щіпка,
- молоко 300 мл,
- цукор 60 гр,
- жовток курячого яйця 2 шт,
Підготовка пісочної крихти:
- Насипте борошно в глибоку миску. Додайте сіль та цукор.
- Натріть холодну вершкове масло на великій тертці.
- Ретельно перемішайте масу до отримання пісочної крихти.
Обсмажування крихти:
- Викладіть отриману крихту на сковороду.
- Поставте сковороду на плиту на помірний вогонь.
- Обсмажуйте до золотистого кольору, постійно помішуючи, щоб не підгоріло. Це триватиме близько 8-10 хвилин.
Приготування заварного крему:
- У каструлю з антипригарним покриттям насипте цукор і додайте жовтки.
- Влийте молоко і збийте все віночком.
- Додайте борошно і знову збийте до однорідної маси.
- Поставте каструлю на плиту на помірний вогонь.
- Заварюйте крем до загусання, близько 6-10 хвилин.
- Зніміть з вогню та охолодіть крем.
Складання десерту:
- Коли пісочна крихта та крем охолонуть, почніть складання десерту.
- Викладіть у склянки або чашки по 2 ст.л. пісочної крихти.
- Потім додайте по 2 ст.л. заварного крему.
- Повторюйте шари до заповнення ємності.
- Охолодіть десерт у холодильнику близько години.
- Подавайте до столу, прикрасивши до смаку.
Вас також можуть зацікавити новини:
Збільшити призначену пенсію: як правильно для цього оформити документи (відео)
Однією рукою дають, іншою – забирають: як вам можуть непомітно зменшити пенсію (відео)